Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΣΟΚ
Γκρίνιες...

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό απασχόλησαν χτες τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου (ΕΓ) του ΠΑΣΟΚ, άλλα παράλληλα έγινε συζήτηση και για την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Πάντως κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης του ΕΓ και σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του κορυφαίου οργάνου του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στον Γ. Παπανδρέου ότι η ανασυγκρότηση του κόμματος «είναι χωρίς στίγμα και στρατηγική και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με πρόσωπα και σχήματα».

Φυσικά αυτή η δυσαρέσκεια από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε να κάνει με την ουσία της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- από τη «γενικευμένη ανασφάλεια» που υπάρχει στα μέλη του ΠΑΣΟΚ που μπορεί να οδηγήσει σε «ήττα στις ευρωεκλογές». Επίσης δυσαρέσκεια δυσαρέσκεια εκφράστηκε από μέλη του ΕΓ και για τις δηλώσεις του Ν. Χριστοδουλάκη για την οικονομία, οι οποίες όμως περιορίστηκαν στο «ποιο όργανο τον εξουσιοδότησε» για να προχωρήσει στις εκτιμήσεις που έκανε.

Αμέσως μετά το τέλος του ΕΓ ακολούθησε συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου για τις ευρωεκλογές, με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ευάγ. Βενιζέλου, ο οποίος είναι επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όρισε χτες τους συντονιστές και τους αναπληρωτές συντονιστές κατά θεματικό κύκλο των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων συντονιστής ορίστηκε η Μ. Δαμανάκη και αναπληρωτής Ν. Αλευράς. Στην επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων συντονιστής ορίστηκε η Αν. Διαμαντοπούλου και αναπληρωτής ο Αν. Λοβέρδος. Στην Οικονομικών Υποθέσεων τη θέση του συντονιστή ανέλαβε ο Θ. Πάγκαλος και αυτή του αναπληρωτή ο Γ. Φλωρίδης. Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συντονιστής για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο Θ. Τσούρας και αναπληρωτής η Ε. Χριστοφιλοπούλου. Στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ο Αλ. Παπαδόπουλος και ο Ντ. Ρόβλιας, στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου συντονιστής τοποθετήθηκε ο Χρ. Παπουτσής και αναπληρωτής ο Γ. Ανωμερίτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ