Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Σχέδιο Ανάν και ΣΥΝ

«Διάβασα με κατάπληξη στην προχθεσινή της συνέντευξη ότι η κ. Παπαρήγα ζητά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης και αντιπροτείνει τη διεθνοποίηση του Κυπριακού. Μα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του ΓΓ του ΟΗΕ και έχει το πράσινο φως του Συμβουλίου Ασφαλείας και που γίνεται σε γενικές γραμμές δεκτό και από την ΕΕ. Ποια διεθνοποίηση άραγε έχει υπόψη της η κ. Παπαρήγα; Κάποιου άλλου πλανήτη ίσως. Ομως στον πλανήτη γη έξω από τον ΟΗΕ και την ΕΕ άλλος διεθνής θεσμός όπου θα μπορούσε να προσφύγει η Κύπρος δεν υπάρχει».

Ξέρετε ποιανού είναι αυτό το όλο «ευφυία» λογύδριο; Ξέρετε ποιος είναι αυτός που όχι μόνο στήριζε με χέρια και με πόδια το σχέδιο Ανάν, αλλά είχε βρει και την αφορμή - στην προσπάθειά του να βάλει πλάτη για την προώθηση του σχεδίου - να «τα ρίξει» στο ΚΚΕ για την ξεκάθαρη θέση του Κόμματος;

Είναι ο ίδιος που χτες έκανε κάτι... «κολοκοτρωνέικες» δηλώσεις για το Κυπριακό (αλλά «κιχ» για αυτοκριτική). Περί του κυρίου Νίκου Κωνσταντόπουλου ο λόγος. Αυτά έλεγε στην ΚΠΕ του ΣΥΝ στις 16/11/2002. Οσο για το κόμμα του, υπερψήφισε ομόφωνα - και μόνο με 6 λευκά - την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΝ για το «ναι» του κόμματός τους στο σχέδιο Ανάν...

Φυσικά σε όλη την αντι-ΚΚΕ και φιλο-Ανάν πορεία του ΣΥΝ, ο κ. Κωνσταντόπουλος δεν ήταν μόνος του. Μερικοί, δε, έδωσαν τα ρέστα τους! Ενα μόνο σας θυμίζουμε:

«Το ΚΚΕ, με την κάθετη απόρριψη του σχεδίου Ανάν, αποπροσανατολίζει για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και το λαό και τείνει να ευθυγραμμιστεί με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους, στους οποίους πρωταγωνιστεί η Χρυσή Αυγή, για μικροκομματικούς σκοπούς»!!! (Λεωνίδας Κύρκος, άρθρο στην Ελευθεροτυπία, 19/11/2002).

Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ