Πέμπτη 1 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΠΑΟΥΕΛ
«Δείξτε ευελιξία»...

Να δείξουν ευελιξία και να μην αφήσουν την ιστορική ευκαιρία να χαθεί ζήτησε χτες ο Κόλιν Πάουελ από τους ηγέτες των δύο πλευρών στη Λουκέρνη, κλιμακώνοντας τις πιέσεις κυρίως προς την κυπριακή κυβέρνηση για αποδοχή του σχεδίου Ανάν.

«Αυτό που είπα σε όλα τα μέρη είναι ότι τώρα έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία. Δεν πρέπει να χαθεί. Είναι η στιγμή για τους ηγέτες να δείξουν ευελιξία, να δείξουν ότι θέλουν να συμβιβαστούν για το μεγαλύτερο καλό του κυπριακού λαού», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της διάσκεψης του Βερολίνου για το Αφγανιστάν.

Ανέφερε ότι είχε τηλεφωνικές συνομιλίες τις δύο τελευταίες μέρες με τα ενδιαφερόμενα μέρη, για να διευκρινίσει τις αμερικανικές θέσεις για το ξεπέρασμα του αδιεξόδου. Ο Κ. Πάουελ είπε ότι στις συνομιλίες του με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, και τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και Τουρκίας χτες «επιχείρησε να προωθήσει θέσεις για τα διάφορα εξέχοντα θέματα, θέσεις που ενδεχομένως θα βοηθήσουν στην επίλυση των θεμάτων αυτών». «Προχωράμε πραγματικά λεπτό προς λεπτό, ώρα με την ώρα», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ