Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Νέο κρούσμα φίμωσης της φωνής του ΚΚΕ

Η Ασφάλεια Ρεθύμνου συνέλαβε Κνίτες και μέλη του ΚΚΕ που έγραφαν προεκλογικά συνθήματα

«Μαύρες εποχές» θυμίζει το περιστατικό που συνέβη χτες τα ξημερώματα στο Ρέθυμνο, με τη σύλληψη μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από άνδρες της Ασφάλειας Ρεθύμνου, γιατί έγραφαν προεκλογικά συνθήματα στους τοίχους της πόλης.

Τα μέλη του Κόμματος, Χούλης Σάκης και Γιάννης Αλεβιζάκης και της ΚΝΕ Νίκος Βούλτος και Βασίλης Μητρόπουλος, γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου της ΚΝΕ, οδηγήθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας, όπου, αφού πήραν τα στοιχεία τους, τους έκαναν σωματικό έλεγχο, ενώ έψαξαν και τις τσάντες τους. Κι αυτό παρά τις διαμαρτυρίες των ίδιων καθώς δεν πρόκειται για εγκληματίες αλλά για μέλη του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι θεωρούν αυτή την πρακτική ως πολιτική δίωξη.

Η σύλληψη των πέντε μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ρέθυμνο, βέβαια, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους κομμουνιστές. Αποτελεί συνέχεια αντίστοιχων περιστατικών σε ολόκληρη τη χώρα, που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και την παρεμπόδιση και δίωξη της διακίνησης ιδεών και της πολιτικής δράσης.

Για το νέο κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκράτησης σε βάρος κομμουνιστών, το ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Το πραγματικό νόημα της «συμμετοχικής δημοκρατίας», αλλά και το «νέο ήθος» που εξαγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, αποκαλύφθηκε χτες, όταν δυνάμεις της Ασφάλειας Ρεθύμνου συνέλαβαν πέντε στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ την ώρα που έγραφαν προεκλογικά συνθήματα στους τοίχους του Ρεθύμνου. Δεν έμειναν, βέβαια, μόνο στη σύλληψη, αλλά έψαξαν και τις τσάντες τους.

Την ίδια ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξαναθυμήθηκαν τη νεολαία και κατακλύζοντας τα ΜΜΕ εξαγγέλλουν πόσο πολύ «αγαπούν τη νεολαία», «πόσο κοντά τους είναι», προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τη μόνη φωνή που τους ενοχλεί, τη φωνή του ΚΚΕ.

Η συγκεκριμένη πράξη έρχεται να προστεθεί στη συνολική πολιτική αυταρχισμού και τρομοκρατίας που επιδεικνύεται καθημερινά απέναντι σε αγρότες, σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Ενώ η δημοκρατία και ελευθερία που ευαγγελίζονται και υπερασπίζουν δεν είναι άλλη από αυτή του κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό του Ρεθύμνου να καταδικάσουν τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες, να δώσουν την απάντηση που τους αξίζει στις ερχόμενες εκλογές. Να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική που ακολούθησε τόσα χρόνια, μια συγκεκριμένη πολιτική, που χτυπά κάθε δικαίωμα της νεολαίας, αλλά και τη ΝΔ που χειροκροτούσε και υπερασπίζεται την ίδια πολιτική.

Να ενισχύσουν παράλληλα το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τους «χαλάει τη σούπα», αφού αντιπαλεύει την πολιτική τους, δεν μπαίνει στη διαδικασία του ποιο κόμμα έχει την εξουσία, αλλά το ποια τάξη. Που υπερασπίζεται ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Μαζικός απεγκλωβισμός από το δικομματισμό σημαίνει μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ, τονίζει και καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΝΕ: «Ας είναι σίγουροι πως η προσπάθεια τρομοκράτησης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα πέσει στο κενό, θα πάρουν απάντηση στις 7 του Μάρτη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με συγκίνηση και θλίψη το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Στελή Σταυρακάκη(2024-04-18 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ(2012-03-01 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2009-03-31 00:00:00.0)
Εκδήλωση για το σοσιαλισμό(2003-01-15 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι αγωνιστικές συναντήσεις(1999-09-09 00:00:00.0)
Η Πάτρα στο ρυθμό του Φεστιβάλ(1998-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ