Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Αγρια εκμετάλλευση βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Χουρμουζιάδη στην ΕΡΤ3, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και τη «Μακεδονία».

Να αντισταθούν στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και μέσα από τη δουλιά τους αλλά και με την ψήφο τους, ενισχύοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στην ΕΡΤ3, τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και την εφημερίδα «Μακεδονία», ενημερώθηκε για τις συνθήκες εργασίας, και τα προβλήματα των εργαζομένων. Μέσα από τη συζήτηση που έγινε πίσω από τις τηλεοπτικές κάμερες, με κλειστά τα δημοσιογραφικά κασετοφωνάκια και με κατεβασμένα τα στιλό, αναδείχτηκε ολοκάθαρα πως οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κλπ.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του εργαζόμενου λαού, και βιώνουν την ίδια άγρια εκμετάλλευση μέσα από την απλήρωτη εργασία, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, την εργασιακή και πολιτική ομηρία με τις συμβάσεις έργου, κλπ. Αλλά και με τις παρεμβάσεις στο έργο τους.

Παραμύθι η ισοτιμία

Διευθυντικά στελέχη, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι παραδέχτηκαν πως η ενημέρωση έχει υποταχθεί στη λογική του θεάματος. Και πως η περιβόητη ισοτιμία στην προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων τους ενόψει εκλογών, που διαλαλείται σε όλους τους τόνους, βρίσκει έκφραση μόνο στα λόγια. Στην πράξη καταπατείται στο πλαίσιο του ρόλου που έχει ανατεθεί στα ΜΜΕ για τη διαιώνιση και την παραπέρα ενδυνάμωση του δικομματικού σκηνικού.

Επιβεβαιώνοντας τη θέση του ΚΚΕ πως το θεμελιακό κοινωνικό δικαίωμα της ενημέρωσης συνθλίβεται στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών, της πολιτικής διατήρησης της κυριαρχίας του κεφαλαίου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν την πλούσια πείρα που έχουν και να βγάλουν συμπεράσματα. Να πάρουν τη θέση τους δίπλα στον εργαζόμενο λαό και να αξιοποιήσουν τη δύναμή τους, καταδικάζοντας και με την ψήφο τους την πολιτική ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που έχει βγάλει στο σφυρί τα δικαιώματά τους για αξιοπρεπή ζωή και δουλιά με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ