Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Ιδιο πνεύμα» για το Κυπριακό

«Η εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για το Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη βάση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι ο επόμενος εθνικός στόχος», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής μετά τη συνάντηση που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «τώρα είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ να δείξουμε όλοι διάθεση εθνικής συναίνεσης», ενώ ζήτησε να εξαιρεθούν τα εθνικά θέματα από την προεκλογική αντιπαράθεση! Διαπίστωσε «ταύτιση απόψεων και αντίληψης» με τον Κύπριο Πρόεδρο στον οποίο, όπως είπε, δεσμεύτηκε ότι «από τις 8 Μάρτη και μετά, με τη βούληση βέβαια, του ελληνικού λαού, θα εργαστούμε στο ίδιο πνεύμα για την ευόδωση των προσδοκιών του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων».

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, διαπίστωσε ότι τις «τελευταίες ημέρες στην υπόθεση του Κυπριακού υπάρχει μια δυναμική», ενόψει της τυπικής ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας το Μάη στην ΕΕ, αλλά επισήμανε ότι η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού παραμένει ζητούμενο. Επέρριψε για αυτό την ευθύνη στην κωλυσιεργία και την αδιαλλαξία της «άλλης πλευράς». Η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δ. Χριστόφια, είναι ένα νέο ξεκίνημα και μια μοναδική ευκαιρία σε όλο τον κυπριακό λαό - Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους - να αγκαλιάσουν το όραμα της ειρήνης, της συνύπαρξης, της συνεργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει τη θετική δήλωση Γκιούλ στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για μείωση των εξοπλισμών, αφού σημείωσε ότι και ο ίδιος έχει συζητήσει με τον Ερντογάν την προοπτική για τον περιορισμό των εξοπλισμών, έσπευσε να εξοστρακίσει και αυτό το θέμα από την προεκλογική αντιπαράθεση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ