Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΚΚΕ: Ο πραγματικός αντίπαλος του δικομματισμού

Θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει πολλούς λόγους που να απαντούν στο «γιατί ΚΚΕ» σ' αυτές τις εκλογές. Για τη συνέπειά του, τις μάχες που έδωσε για τα λαϊκά δίκια, την έγκαιρη προειδοποίηση των εργαζομένων για τα μέτρα που έρχονταν, για την πολιτική του που επιβεβαιώθηκε, τις προτάσεις του που απαντούν στις λαϊκές ανάγκες... Οι λόγοι είναι γνωστοί πλατιά στο λαό, αυτό όμως που σήμερα απαιτείται μπροστά στην εκλογική μάχη είναι η λήψη της απόφασης για καταδίκη του δικομματισμού που θα είναι τέτοια στο βαθμό που θα συνοδεύεται από την εκλογική ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η εμπειρία από τη δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων και το πώς αυτή επέδρασε στα λαϊκά στρώματα είναι ένα από τα κριτήρια που πρέπει να πρυτανεύσουν την ώρα της κάλπης. Το αύριο και η προοπτική είναι ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό κριτήριο και σε σύνδεση με το προηγούμενο. Το αύριο, λοιπόν, μπορεί να είναι καλύτερο για τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, αν η πολιτική που εφαρμόζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχει δεχτεί ένα καίριο πλήγμα. Αν ο δικομματισμός την επαύριο των εκλογών έχει απέναντί του ένα ΚΚΕ ενισχυμένο. Κακά τα ψέματα. Δύο πολιτικές αναμετρούνται και σ' αυτές τις εκλογές. Η πολιτική των άγριων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και η πολιτική της ρήξης, της σύγκρουσης, η πολιτική που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Πολιτικές δυνάμεις που κηρύττουν το εφικτό, τη συναίνεση, το συμβιβασμό ρίχνουν νερό στο μύλο του δικομματισμού και της τάξης που αυτός εκπροσωπεί.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση του μόνου αντίπαλου του δικομματισμού. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά οι αντίπαλοί του. Ο πόλεμος εναντίον του το αποδεικνύει περίτρανα. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, όλοι όσοι πλήττονται από την πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται μπορούν να κατανοήσουν την αξία μιας τέτοιας εξέλιξης. Να κατανοήσουν πως η ψήφος τους στο ΚΚΕ είναι επένδυση με σίγουρη απόδοση αύριο για τα συμφέροντά τους. Και δε θα είναι το μόνο όφελος. Η επόμενη μέρα των εκλογών με ισχυρότερο το ΚΚΕ θα είναι μια αλλιώτικη μέρα. Πιο αισιόδοξη. Που θα ταράξει τα «λιμνάζοντα νερά». Θα δώσει ώθηση στο λαϊκό, εργατικό κίνημα, θα εμπνεύσει νέους αγώνες κι επειδή αυτοί θα διεξάγονται από καλύτερες θέσεις, θα είναι και πιο αποτελεσματικοί για τους εργαζόμενους, το λαό στο σύνολό του.

Οι εκλογές μπορούν να φοβίσουν το δικομματισμό, να τον καταστήσουν πιο αδύναμο και πιο ευάλωτο. Μπορούν συγχρόνως να δυναμώσουν τον ίδιο το λαό και τα κινήματά του ώστε από καλύτερες θέσεις να δώσει τις μάχες του για την αποτροπή της αντιλαϊκής λαίλαπας που ετοιμάζεται να ξεσπάσει, για την απόσπαση κατακτήσεων, για τη δρομολόγηση εξελίξεων προς όφελος των πολλών. Απόφαση χρειάζεται. Για κόκκινη ψήφο, συστράτευση, συμπόρευση με το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ