Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΒΑΡΟΝΟΜΑΧΙΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ... «Παρά την οικειοθελή αποχώρηση του Π. Μολυβιάτη (και ορισμένων άλλων παλαιών στελεχών) από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, η απόπειρα ανανέωσης των εκλογικών συνδυασμών εξελίσσεται στη σοβαρότερη - ως σήμερα - κρίση στις σχέσεις του Κ. Καραμανλή με την "παλαιά φρουρά" της Ρηγίλλης, η οποία "οργισμένη" αρνείται προς το παρόν να τον διευκολύνει παραιτούμενη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναμείνει και τις αποφάσεις του Κ. Μητσοτάκη προτού λάβει τις αποφάσεις του για την τύχη των "βαρόνων", ορισμένοι εκ των οποίων, αν δεν αποχωρήσουν, θα πρέπει να επιλέξουν εκλογική περιφέρεια, καθώς το ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν τους "χωράει"». (ΒΗΜΑ)

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑΣ...«Το σχέδιο αποστρατείας των "βαρόνων" της Ρηγίλλης συναντά εμπόδια. Αν και οι Π. Μολυβιάτης, 76 χρόνων, Ν. Γκελεστάθης, 74, Γ. Παναγιωτόπουλος, 74, δήλωσαν ότι φεύγουν, οι υπόλοιποι προκαλούν πρόβλημα. Ο Τζ. Τζαννετάκης, 77, το σκέφτεται, ο Γ. Βαρβιτσιώτης, 71, αναμένει τις αποφάσεις Καραμανλή, ο Γ. Κεφαλογιάννης, 72, επικαλείται την εκλογή του με σταυρό, ο Αχ. Καραμανλής, 75, αντιπροτείνει την κόρη του Φωτεινή και ο Μ. Εβερτ, 64, λέει, "είμαι νέος, θα κυνηγήσω τον σταυρό"». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΟΙ «ΑΧΙΛΛΕΙΕΣ ΠΤΕΡΝΕΣ»... «Την ύπαρξη σοβαρών κινδύνων σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε έκθεσή της για τους οικονομικούς προσανατολισμούς των κρατών - μελών της ΕΕ. Σε γενικές γραμμές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει ότι παρά τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, η ελληνική οικονομία έχει πολλές "αχίλλειες πτέρνες" αρχής γενομένης από την ανταγωνιστικότητα και τα δημοσιονομικά. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Ελλάδα "δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές συνθήκες στον τομέα της ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα δύο βασικότερα διαρθρωτικά προβλήματα, που είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες"». (Μ. Σπινθουράκης - ΒΗΜΑ)

ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ...«Οι Βρυξέλλες μεσούσης της προεκλογικής περιόδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για τους σοβαρότατους κινδύνους που απειλούν την ελληνική οικονομία. Στην ετήσια έκθεσή της που δίδεται αύριο (σ.σ. σήμερα) στη δημοσιότητα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ζήτημα ανεξέλεγκτων δαπανών και ομιλεί για ογκούμενα ελλείμματα, τεράστια χρέη, ενώ για πρώτη φορά κάνει λόγο για απειλή χρεοκοπίας υπό το βάρος του αυξανόμενου κόστους του ασφαλιστικού συστήματος». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ