Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι εξοπλιστικές δαπάνες...

Είκοσι περίπου χρόνια κυβερνά το ΠΑΣΟΚ τη χώρα και η Ελλάδα ήταν και παραμένει στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά στις λεγόμενες αμυντικές δαπάνες. Η μικρή Ελλάδα ξόδευε και ξοδεύει ετησίως περισσότερα από αρκετά μεγαλύτερες χώρες κι αν λογαριάσουμε τις σχετικές δαπάνες ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) ξοδεύουμε περισσότερα από τη Γερμανία ή τη Μ. Βρετανία.

Τα τεράστια αυτά ποσά θα μπορούσαν να έχουν γεμίσει την Ελλάδα με σύγχρονα σχολεία, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κλπ., κλπ. Θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπίσει τα παραμένοντα για δεκαετίες τώρα προβλήματα υποδομής (σύγχρονοι δρόμοι, σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη τη χώρα, κλπ.). Και πολλά πολλά ακόμη. Και όχι μόνον αυτό. Ο βασικός προσανατολισμός των εξοπλισμών εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ και όχι τις όποιες αμυντικές ανάγκες της χώρας. Και, βέβαια, οι σχετικές διαδικασίες συνοδεύονταν κατά κανόνα από αδιαφάνεια, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μεσάζοντες και μίζες κλπ., κλπ.

Αυτά γίνονταν στα είκοσι χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οπως γίνονταν και επί κυβερνήσεων ΝΔ. Μόνο το ΚΚΕ ήταν πάντοτε και είναι κατηγορηματικά αντίθετο σ' αυτή την καταλήστευση του κοινωνικού πλούτου, προς όφελος των πολυεθνικών του πολέμου και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ