Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προβλήματα «ανανέωσης»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ηγεσίας της ΝΔ για «ανανέωση», μέσω της τιμητικής αποστρατείας των λεγόμενων βαρόνων ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων.

Η Ρηγίλλης προσπαθεί να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εσωκομματική «κρίση» και ένα γύρο εσωστρέφειας σε προεκλογική περίοδο, υποδεικνύοντας με διάφορους τρόπους το δρόμο της «εθελούσιας εξόδου» στους βαρόνους, αλλά οι τελευταίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να τον ακολουθήσουν. Ορισμένοι από αυτούς επικαλούνται ότι εκλέγονται από το λαό ή δηλώνουν πρόθυμοι να παραιτηθούν από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και να εκτεθούν στη δοκιμασία του «σταυρού». Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο Μ. Εβερτ, ο οποίος δήλωσε χτες (στον «Φλας») ότι περιμένει εδώ και τρεις μήνες από το κόμμα του απάντηση στην πρότασή του να κατέβουν με σταυρό όσοι είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δήλωσε έτοιμος να κατέβει με σταυρό αλλά, «βέβαια, δεν μπορώ να το αφήσω να περιμένω άλλες 10 μέρες διότι φτάσαμε στις εκλογές και πρέπει να προετοιμαστώ», είπε.

Μπροστά στο διαφαινόμενο ναυάγιο του εγχειρήματος ανανέωσης, ήδη συνεργάτες του Κ. Καραμανλή άρχισαν να λένε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα γιατί στις εκλογές του 2000 είχε υπάρξει ανανέωση των ψηφοδελτίων σε ποσοστό 50% και της κοινοβουλευτικής ομάδας σε ποσοστό 35%. Επισημαίνουν επίσης ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι νεότερος από τον Γ. Παπανδρέου!

Χτες ο Κ. Καραμανλής υποδέχτηκε τον Γ. Πέτσο στη ΝΔ, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι το κόμμα του είναι πλειοψηφικό ρεύμα. Η ένταξη του Γ. Πέτσου στη ΝΔ «αποδεικνύει την ανταπόκριση που έχει η ΝΔ και το κυβερνητικό της πρόγραμμα σε ανθρώπους που έχουν καταξιωθεί και στην κοινωνία και στην πολιτική», δήλωσε ο Δ. Σιούφας. Αύριο αναμένεται να επισημοποιηθεί η επιστροφή του Δ. Αβραμόπουλου, αλλά μάλλον αργεί η επάνοδος των Α. Ανδριανόπουλου και Α. Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ