Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Ανάγκη η κόκκινη νεανική ψήφος

Δουλιά μυρμηγκιού έχει ξεκινήσει το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στη νέα γενιά, με καθημερινές εξορμήσεις, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και στόχο την ενίσχυση του ΚΚΕ από μεγάλα τμήματα των νέων με την ψήφο τους αλλά και τη συνολικότερη στήριξή τους στην ανατρεπτική του πρόταση, που αποτελεί εγγύηση για την ικανοποίηση των αναγκών της.

Γι' αυτό το άνοιγμα στη νέα γενιά μίλησε στο «Ρ» ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ, εξηγώντας: «Η Οργάνωσή μας μέχρι τέλη Γενάρη προχωράει σε προεκλογικές εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις σε όλους τους δήμους, με σκοπό να απευθύνει πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης του ΚΚΕ από τη νεολαία. Κι αυτό γιατί το Κόμμα και η ΚΝΕ δε δείχνουν όψιμο, προεκλογικό, ενδιαφέρον για τους νέους, όπως ο "Γιωργάκης" κι ο "Κωστάκης", αλλά ήταν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους στους αγώνες για δουλιά με δικαιώματα, ουσιαστική μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς, στις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου χρόνου.

Αυτά, αλλά και όσα ζητήματα απασχολούν τη νεολαία, θέλουμε να συζητήσουμε σ' αυτές τις συγκεντρώσεις. Να ακούσουμε τον προβληματισμό, τις ενστάσεις, να κουβεντιάσουμε και να αναδείξουμε την πρότασή μας. Θέλουμε να έρθουν όλα εκείνα τα παιδιά που ήταν μαζί μας στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος αλλά και όσοι για πρώτη φορά έρχονται σε επαφή με την Οργάνωση μέσα από τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, κατάρτισης, διασκέδασης της νεολαίας.

Τους καλούμε ισότιμα - γιατί δεν είμαστε εργολάβοι λύσεων προβλημάτων - να αναδείξουμε μέσα από τη συζήτηση την ανάγκη να στηρίξει ο νέος σήμερα το ΚΚΕ, να συζητήσουμε τι θα σημαίνει για τη νεολαία η επόμενη μέρα των εκλογών με ένα ισχυρό ΚΚΕ».

Σ' αυτό το πλαίσιο είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Σήμερα Τετάρτη

- Στη 1 μ.μ., ο Απόστολος Σάντας θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Τομέα ΦΜΣ της Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, στη Φυσικομαθηματική Σχολή, στην Πανεπιστημιούπολη, με θέμα: «Η προσφορά του ΚΚΕ στην Εθνική Αντίσταση».

- Σε εκδήλωση, στη 1.30 μ.μ., στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ), θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Εκδήλωση στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΙ Αθήνας, στη 1 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο συγγραφέας-ποιητής Γιώργος Κακουλίδης.

- Εκδήλωση στη ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Αθήνας (κτίριο Σαρακάκη), στις 2 μ.μ., με θέμα: «Ενιαίο και δωρεάν σύστημα Υγείας».

- Εκδήλωση στη ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Πειραιά, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα μιλήσει ο Παναγιώτης Σοφός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Εκδήλωση της Οργάνωσης ΤΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο μικρό αμφιθέατρο των ΤΕΙ, το μεσημέρι στις 12, με ομιλητές τον Σταύρο Βουλασίκη και την Νένα Νικοπολιτίδου.

- Εκδήλωση στη Λιβαδειά, στις 8 μ.μ., στην καφετερία «Στροφόμετρο».

  • Την Παρασκευή 23/1:

- Στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση νεολαίας στην καφετερία «Thursday's».

  • Το Σάββατο 24/1:

- Συγκέντρωση νεολαίας στα Πετράλωνα, όπου θα μιλήσει ο Στέλιος Λάμπρου, μέλος του Γραφείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ανω Πετραλώνων (Δημοφώντος 164).

- Στο Μπραχάμι, σε συγκέντρωση νεολαίας στο Δημαρχείο, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει η Τσαγκατάκη Μαρία, στέλεχος του ΚΚΕ.

- Στη Λαμία, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση νεολαίας στην αίθουσα του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

  • Την Κυριακή 25/1:

- Στην Αγία Βαρβάρα, στις 7 μ.μ., στην παλιά αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μιλήσει η Νίτσα Σαρρή, στέλεχος του ΚΚΕ.

- Στο Ελληνικό, στις 7 μ.μ., συγκέντρωση νεολαίας στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, όπου θα μιλήσει ο Κατσιώτης Χρήστος, στέλεχος του ΚΚΕ.

- Εκδήλωση αφιερωμένη στα 35 χρόνια της ΚΝΕ διοργανώνει η ΤΟ Θριασίου της ΚΝΕ, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ