Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δώσε κι άλλα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΙ ΛΕΤΕ, δεν το ξέραμε αυτό το κόλπο τόσα χρόνια για να λύσουμε το πρόβλημα της ανεργίας και το βρήκε ο Γιώργος Παπανδρέου! Αυτό θα πει φρέσκα μυαλά στην ηγεσία των κομμάτων...

Κατάργηση, λέει, των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, προκειμένου να προσλαμβάνουν νέους και, μάλιστα, για τέσσερα χρόνια. Εκπληκτική και πρωτότυπη ιδέα...

Πού να δείτε τι κύμα προσλήψεων πρόκειται να παρατηρηθεί, αν, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές, καταργήσουμε επίσης τους μισθούς και τα ωράρια. Ολοι οι εργοδότες θα σπεύσουν να συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας.

Οχι τίποτε άλλο, μα κάτι τέτοιες προτάσεις βρήκε να τις κάνει στο Λαύριο, μια από τις περιοχές που έχει υποστεί τα πάνδεινα παλιότερα από την πολιτική προστασίας και ενίσχυσης της ασυδοσίας της ολιγαρχίας, που ακολούθησε (και) το ΠΑΣΟΚ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, η ...«συμμετοχική δημοκρατία» έδωσε ακόμα μια φορά «τα ρέστα» της χτες, με τα ΜΑΤ που έβαλλαν κατά της διαδήλωσης των οικοδόμων στο υπουργείο Εργασίας.

Κι όταν ακόμη και η Ομοσπονδία Αστυνομικών μιλά για «αλόγιστη χρήση χημικών», καταλαβαίνετε τι έγινε και σε τι σημείο έχουν φθάσει τα πράγματα με τη ...συμμετοχική χρήση των «δυνάμεων καταστολής» από την κυβέρνηση.

Οι «πρωτοκλασάτοι» του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όμως, που είναι μόνιμοι θαμώνες τηλεοπτικών «παραθύρων», δε φαίνεται να παίρνουν χαμπάρι απ' όλα αυτά και αρνούνται να δουν μια κοινωνία που αντιστέκεται σε συγκεκριμένες πολιτικές.

Γιατί οι μηχανισμοί αυτού του είδους, όπως και άλλοι πολύ χειρότεροι, είναι απολύτως απαραίτητοι και στους δυο, αφού γνωρίζουν τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα των εκλογών, όποιος κι αν προκύψει κυβέρνηση στις 8 Μάρτη.

SMS: Εξι χρόνια δημοτικό, έξι χρόνια Γυμνάσιο και Λύκειο, πέντε χρόνια πανεπιστήμιο και δύο μεταπτυχιακό, τέσσερα χρόνια άνεργος, τέσσερα χρόνια ανασφάλιστος και πάει λέγοντας. Σύνταξη πότε θα πάρουμε..;


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ