Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εκθέσεις που... εκθέτουν

Παπαγεωργίου Βασίλης

Χτες, είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης χτυπάει το «καμπανάκι του κινδύνου» στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Το διευθυντήριο των Βρυξελλών, διοχέτευσε πληροφορίες της έκθεσης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας - θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα - για να εκφράσει την ανησυχία του (και των συμφερόντων που εκπροσωπεί) σχετικά με την πορεία των δημόσιων οικονομικών.

Με τις επισημάνσεις της, ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να χαλιναγωγήσει τα κρατικά ελλείμματα, το δημόσιο χρέος και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα με την προώθηση των «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων και άλλα μέτρα, η Κομισιόν στρώνει στην ουσία το χαλί για τη λήψη νέας δέσμης αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Μάρτη.

Ενα είναι βέβαιο. Αν τα δύο μεγάλα κόμματα βγουν ενισχυμένα σε ψήφους από τις εκλογές της 7ης Μάρτη, όποιο κι αν σχηματίσει κυβέρνηση, θα προχωρήσει με μεγαλύτερη ευκολία στην επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Ο μόνος τρόπος ουσιαστικής αντίστασης στις εκλογές είναι η καταψήφισή τους, η μείωση της δύναμής τους και η παράλληλη ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ