Τετάρτη 21 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Στον «αέρα» η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών

Στον «αέρα» είναι η αδειοδότηση 51 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με προσωρινή διαταγή του προέδρου του Δ΄ Τμήματος Μ. Βροντάκη απαγορεύει την έκδοση πράξεων αδειοδότησης που έγιναν με τη διακήρυξη της 17.10.2003 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι υπεύθυνοι των σταθμών Blue Sky (Αθήνα) και Time Channel (Θεσσαλονίκη), οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η προκήρυξη του ΕΣΡ της 17-10-2003 για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας.

Στην προσφυγή τους ανέφεραν ότι η προκήρυξη της αδειοδότησης που προβλεπόταν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 234/2003 είναι αντισυνταγματική και παραβιάζονται οι αρχές της ισότητας, της οικονομικής ελευθερίας και της αναλογικότητας. Και αυτό γιατί με το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα μπορούν να αδειοδοτηθούν μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί που είχαν λάβει άδεια λειτουργίας βάσει του νόμου 1866/2003 και όχι εκείνοι που έχουν νομιμοποιηθεί με το νόμο 2644/1998.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι το εν λόγω διάταγμα ουσιαστικά επιτρέπει τη χορήγηση αδειών λειτουργίας στους μεγάλους και γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς και αποκλείει όλους τους άλλους.

Να σημειωθεί ότι ενώ οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί για άδεια περιφερειακής εμβέλειας έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις στο ΕΣΡ, αυτό ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία του ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ