Πέμπτη 18 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με συγκίνηση και θλίψη το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Στελή Σταυρακάκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και οδύνης πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία του συντρόφου Στελή Σταυρακάκη, στο Περαχώρι στα Ανώγεια.

Στην κηδεία του παραβρέθηκε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΤΕ Ρεθύμνου με επικεφαλής τον Γραμματέα της Βαγγέλη Αγγελογιαννάκη, αντιπροσωπεία του ΤΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ με επικεφαλής την Γραμματέα του Βασιλεία Κούκιου, ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής, ο Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέκος Μαρινάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κρήτης και Νίκος Μανουσάκης, μέλος της ΕΠ, ο Αντώνης Ρούλιος, δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, δεκάδες σύντροφοι και φίλοι του.

Τον επικήδειο εκ μέρους του ΚΚΕ εκφώνησε ο Νίκος Μανουσάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα συνεχίσεις να ζεις, εδώ, στους βράχους του Ψηλορείτη μέσα από τη σπορά σου. Κάθε μέρα έσπερνες, σύντροφε! Η στάση ζωής σου, το παράδειγμά σου, η πείρα που είχες να μεταδώσεις στους νεότερους και η δημιουργική ανησυχία σου σε έκαναν να δουλεύεις κάθε μέρα για να κυλίσει ο τροχός της Ιστορίας μπροστά, γρηγορότερα.


Περήφανος, αεικίνητος, τρυφερός και σεμνός, όπως είναι οι κομμουνιστές, ήρθες πριν λίγους μήνες στη συνεδρίαση της Τομεακής Επιτροπής και πήρες τον λόγο να απολογηθείς που αρρώστησες και δεν θα μπορέσεις να ανταποκριθείς στις μάχες που είχε μπροστά του το Κόμμα. Κι όμως, ήσουν υποψήφιος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές εκλογές του '23. Αλύγιστος μέχρι σήμερα. Κανένας και τίποτα δεν σε έβαλε κάτω. Πώς να βάλεις κάτω έναν καθαρό λαϊκό αγωνιστή που ξέρει να υπερασπίζεται το δίκιο και να παλεύει τ' άδικο; Που ξέρει να εμψυχώνει και να δίνει κουράγιο σε όσους αγωνίζονται και να παίρνει δύναμη από αυτούς.

Ησουν πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος, με μία μόνιμη αισιοδοξία που απορρέει από τη βαθιά σου πίστη στα ιδανικά του Κόμματος, ότι αυτό το σύστημα θα αλλάξει και στη θέση του ο λαός θα οικοδομήσει ένα νέο, ανώτερο σύστημα, τον σοσιαλισμό.

Ησουν πάντα φιλόξενος, είτε στη Νίδα, είτε στο σπίτι σου, είτε στα γραφεία της ΚΟ στο χωριό, δεν άφηνες κανένα χωρίς κέρασμα. Ησουν αγαπητός σε όλους για την αγωνιστική σου στάση, τη συνέπεια και τη βαθιά σου αγάπη για τον λαό.

Ο σύντροφος Στέλιος γεννήθηκε σε φτωχή αγροτική οικογένεια με 7 αδέρφια, στα Ανώγεια. Αδερφός του ήταν ο λαϊκός ποιητής Μίχαλος Σταυρακάκης ή Νιδιώτης. Από μικρός γνώρισε τις πίκρες της ζωής, τις αγωνίες της φτωχολογιάς της υπαίθρου, αλλά και την αγωνιστική παράδοση του χωριού του. Μεγάλωσε στα βράχια του Ψηλορείτη και στην απέραντη ομορφιά του οροπεδίου της Νίδας, στα μητάτα, τα σπηλιάρια και τις κορφές που πάτησαν οι αντάρτες, παλεύοντας κάθε μέρα για "τον άρτο τον επιούσιο"».

Εκ μέρους της ΚΝΕ η Βασιλεία Κούκιου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στο πρόσωπο του συντρόφου Στελή αναγνωρίζουμε ιδιαίτερα τη μεγάλη του έγνοια για να ριζώσει το Κόμμα στις νεότερες γενιές, να δυναμώσει η ΚΝΕ στο αγαπημένο του χωριό. Οι νεολαίοι σύντροφοι του Ρεθύμνου, παλαιότεροι και νεότεροι, θυμόμαστε τον σύντροφο να μας ξεναγεί στα Ανώγεια, να μας μιλάει για την αγωνιστική ιστορία του χωριού, τον δοξασμένο αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Τον θυμόμαστε να έχει την έγνοια να κρατιέται και να ζωντανεύει συνέχεια η νέα σπορά των αγωνιστών, των μαχητών για έναν καλύτερο κόσμο.

Αυτή την έγνοια για τη νέα γενιά και αυτή την πάντα νεανική σπιρτάδα ο σύντροφος Στελής την κράτησε μέχρι το τέλος. Στη μνήμη του υποσχόμαστε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αναπτύξουμε την ΚΝΕ στα Ανώγεια και σε όλο το Ρέθυμνο, να "βγει καινούργια γέννα" και να αναδειχθούν νέοι φλογεροί κομμουνιστές, ολόψυχα δοσμένοι στον αγώνα για την εξάλειψη της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας».

Επίσης, μίλησαν εκ μέρους της ΚΟ Ανωγείων ο Αντώνης Ρούλιος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων ο πρόεδρός του Μιχάλης Δραμουντάνης, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ο Μανώλης Καρκαβάτσος και ο συγχωριανός του Κώστας Ξυλούρης (Μανταλιώτης), ενώ αναγνώστηκε επιστολή αποχαιρετισμού από την Αιμιλία Αγκαβανάκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2018-12-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2015-07-19 00:00:00.0)
OI ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ(2014-02-13 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ(2010-10-31 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ(2010-10-24 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ(2010-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ