Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο κ. Μπακούρης...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, μια χούφτα εκπροσώπους της ολιγαρχίας και τους αχυρανθρώπους τους βρίσκεις από κάτω. Από τον κανόνα δεν μπορούσε, βέβαια, να εξαιρεθεί το κάτεργο της Κορίνθου. Ετσι, μαζί με τους Στασινόπουλους και τους Μητρόπουλους, μέλος της διοίκησης των ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, και μάλιστα αντιπρόεδρος, είναι ο γνωστός κ. Μπακούρης.

Ο κύριος αυτός έγινε γνωστός στο πανελλήνιο την περίοδο που διατέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004. Εκεί, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είχε διοριστεί προσωπικά από τον Κ. Σημίτη, μετά από προτροπή- παρέμβαση ανώτατου τραπεζικού παράγοντα και προσωπικού πρωθυπουργικού φίλου, ενώ η αποπομπή του, ελέω Γ. Αγγελοπούλου, συνοδεύτηκε με την τοποθέτησή του στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα...

Σύμφωνα με τις επίσημες ιστοσελίδες των διασυνδεδεμένων εταιριών με τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ο φίλος του Κ. Σημίτη είναι και ένας εκ των εκλεκτών του συγκεκριμένου μονοπωλιακού αυτού συγκροτήματος. Ο κ. Μπακούρης, λοιπόν, είναι «αντιπρόεδρος-μη εκτελεστικό» μέλος της εταιρίας που προχτές έγινε τάφος για τους έξι εργάτες, μέλος του ΔΣ της ΣΙΔΕΝΟΡ και στέλεχος στη διοίκηση της ίδιας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να βλέπουμε και με χειροπιαστά στοιχεία, πώς «δένεται» η διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και πόσο μικρές είναι οι διαδρομές μέσα στις οποίες κεφάλαιο και κυβέρνηση ρουφάνε, στην κυριολεξία, το αίμα της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ