Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο σήμερα

Στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 12 το μεσημέρι, το αγωνιστικό ραντεβού

Motion Team

Να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου, κλιμακώνοντας την πάλη τους για να σταματήσει ο πόλεμος ενάντια στο Ιράκ και να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, καλούν τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», το ΠΑΜΕ και η ΕΔΥΕΘ.

«Η πάλη για να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο είναι πάλη και κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Συνδέεται με τον λαϊκό αγώνα για το εισόδημα, τα δικαιώματα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην παιδεία, στον πολιτισμό.

Να πληρώσει η κυβέρνηση, και όσες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν αυτή την πολιτική, τη συνενοχή τους στο έγκλημα, την υποταγή τους στους ιμπεριαλιστές. Μόνον απ' αυτό καταλαβαίνουν. Ετσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να απομονωθούν και να ηττηθούν οι σφαγείς των λαών. Η αντίσταση ενός φτωχού, καταπιεσμένου λαού, του ιρακινού, δείχνει ότι μπορούμε», τονίζεται στο κάλεσμα.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κύμα αντίδρασης των φορέων της περιοχής ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Με ψηφίσματά τους απαιτούν απεμπλοκή της χώρας μας οι φορείς του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, η ΓΣ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μαλαματίνα» και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), που μεταξύ άλλων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση άμεσα να λάβει μέτρα για να κλείσει η βάση της Σούδας και να μη δοθεί καμία διευκόλυνση και νομιμοποίηση στον ελλιμενισμό των ΝΑΤΟικών πλοίων. Να γυρίσει το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό και να μην παραχωρεί η κυβέρνηση σπιθαμή εδάφους, αέρα και θάλασσας για τη μαζική δολοφονία που διαπράττεται.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ