Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ» ΚΑΙ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ»

«ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ»...: «Ανατροπές - έκπληξη γεννάει ο πόλεμος των Ηνωμένων Πολιτειών και των δορυφόρων τους στο Ιράκ, όπως προκύπτει από τη συνδρομητική τετραμηνιαία δημοσκόπηση της Metron Analysis. Ετσι βλέπουμε "ξεχασμένες" αξίες, όπως οι διαδηλώσεις, να αναβιώνουν, να ενισχύονται τα νέα κινήματα, όπως τα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης και κατά του πολέμου, να φουντώνει ο αντιαμερικανισμός, αλλά και η πολιτική και αμυντική ενοποίηση της Ευρώπης να αποτελούν την ελπίδα για να σταματήσει η αλαζονεία της υπερδύναμης («ΕΘΝΟΣ»).

«ΕΧΘΡΟΙ» ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ: «Η χειρότερη εξέλιξη είναι ότι αυτός ο πόλεμος γεννά γενιές αντιαμερικανών. Οι σημερινοί μαθητές και σπουδαστές που κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο και διαδηλώνουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες εναντίον των Αμερικανών "μπολιάζονται" με τον αντιαμερικανισμό. Και αυτός θα τους συνοδεύει για πολλά χρόνια. Αρα οι Αμερικανοί θα έχουν "εχθρό" για πολλά χρόνια... Εκτός όμως από τη γέννηση γενεών αντιαμερικανών έχουμε και το ξαναζωντάνεμα των κομμάτων της Αριστεράς» (Γ. Ζερβός -«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»).

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ! «Αν τα πρώτα συλλαλητήρια είχαν ενσωματωμένη τη γνήσια αυθόρμητη αντίδραση, τα τελευταία, με αποκορύφωμα το χθεσινό που συνόδευσε την απεργία της AΔEΔY και τη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ, μοιάζουν επαναλαμβανόμενα κακέκτυπα, που το μόνο που κάνουν είναι να παραλύουν τις πόλεις και να προσθέτουν βάρη ταλαιπωρίας στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ενισχύοντας, ειδικώς στην Αθήνα, την εικόνα της βάρβαρης τριτοκοσμικής πρωτεύουσας. Εξελισσόμενος δε ο πόλεμος και με εμφανή πια την έκβασή του θέτει και ένα όριο στις αντιδράσεις, επιβάλλοντας τον έλεγχο του ελληνικού αυθορμητισμού. Από εδώ και πέρα, άπαντες οφείλουν να προσεγγίσουν την επόμενη ημέρα και να κινηθούν περισσότερο με γνώμονα τη σκληρή πραγματικότητα, παρά με οτιδήποτε άλλο. O πόλεμος, κατά τα φαινόμενα, έχει κριθεί ή θα κριθεί σε σχετικά σύντομο χρόνο» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

«ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»...«Είμαστε, άραγε, μπροστά σε μια νέα ριζοσπαστική πολιτικοποίηση, που ενισχύεται από τα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και του πολέμου; Το επόμενο διάστημα, οι διεθνείς εξελίξεις φαίνεται να ευνοούν επανατοποθετήσεις, "ρευστοποιήσεις" των πάγιων κερδών του δικομματισμού της ευρωπαϊκής αριστεράς. Στην περίπτωση αυτή η επιβολή του "μονόδρομου" αποτελεί παρελθόν. Ας μη βιαστούμε όμως...» (Ν.Φ. -«ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ