Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Τ. ΜΙΛΕΡ
«Εμείς θα ελέγχουμε τα πετρέλαια»!

«Τα πετρέλαια του Ιράκ ανήκουν στον ιρακινό λαό αλλά τον έλεγχο θα τον έχουμε εμείς». Αυτή την εξοργιστική και κυνική τοποθέτηση έκανε ο Τ. Μίλερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να μοιράσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Σημίτη, αυτή τη φορά προσωπικά στον Α. Τσοχατζόπουλο. Σε χτεσινή ολιγόλεπτη παρέμβασή του στο συνέδριο του «Economist», ανέφερε υποκριτικά ότι «οι ενεργειακοί πόροι του Ιράκ ανήκουν στο λαό του Ιράκ», για να προσθέσει αμέσως μετά: «Ωστόσο, ο έλεγχός τους θα πρέπει να αποσπαστεί από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν».

Η ομιλία του επικεντρώθηκε στην ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ στην Ασία και στην Ανατολική Ευρώπη, σπεύδοντας να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει - και από τη θέση της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της ΕΕ - για τη μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ενεργειακών θεμάτων στη Βαλκανική.

«Συγχαίρω την ελληνική κυβέρνηση, και κυρίως τον υπουργό Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλο, για το μακρόπνοο όραμα να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος», ανέφερε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης εναλλακτικών οδών μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας των χωρών από όπου θα διέρχονται οι αγωγοί, εννοώντας προφανώς τη δημιουργία προτεκτοράτων κατά μήκος των αγωγών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ