Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΗΠΑ
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για τον πόλεμο

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Με εξαιρετική ικανοποίηση υποδέχτηκε ο Τζορτζ Μπους, την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων που δεν ήταν άλλη από την έγκριση των κονδυλίων ύψους 80 δισ. δολαρίων, που ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, προκειμένου να εξασφαλιστεί «η νικηφόρα έκβαση του πολέμου κατά του Ιράκ, αλλά και κατά της τρομοκρατίας». Κονδύλια που αναμένεται να εκταμιευτούν μέχρι και μέσα στο μήνα Απρίλη.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν επίσης για την επιβράβευση των συμμάχων των ΗΠΑ και για την ενίσχυση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Σε μια από τις τροπολογίες που εγκρίθηκαν από τη Βουλή προβλέπεται ότι δε θα διατεθούν χρήματα από αυτόν τον προϋπολογισμό σε εταιρίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία ή τη Συρία, που θα προσπαθήσουν να πάρουν μέρος στην ανοικοδόμηση του Ιράκ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε στην εισήγηση του Λευκού Οίκου και μάλιστα προσπάθησε να αποτρέψει την έγκριση αυτής της τροπολογίας, προκειμένου να μην προκληθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα σε διπλωματικό επίπεδο μεταξύ των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων «συμμάχων».

Πάντως, εγκρίθηκε η πρόταση του Τζορτζ Μπους για τη χορήγηση βοήθειας στην Τουρκία ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, αλλά και 3 δισ. προς τις αεροπορικές εταιρίες που στενάζουν για άλλη μια φορά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ