Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
«Συνεργαστήκαμε και συνεργαζόμαστε με τις ΗΠΑ»

ΜΟΣΧΑ.--

Σε ένα παιγνίδι τακτικής αποφυγής της έντασης με τις ΗΠΑ έχει αποδυθεί ο Ρώσος Πρόεδρος τις δύο τελευταίες δηλώσεις, κάνοντας δηλώσεις οι οποίες απευθύνονται κυρίως στην Ουάσιγκτον -- και, όπως τόνιζαν χτες ανταποκριτές στη ρωσική πρωτεύουσα, κατά περίεργο τρόπο εξαφανίζονται από την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα, όπου το Κρεμλίνο εμφανίζεται να τηρεί ακραιφνώς αντιπολεμική στάση.

«Το ρωσοαμερικανικό πρόγραμμα συνεργασίας είναι από τα ισχυρότερα στον κόσμο», δήλωσε, σε αυτό το πνεύμα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε προχθές το βράδυ και αναμεταδιδόταν χτες από το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς. «Αμοιβαίο συμφέρον μας είναι να συνεργαζόμαστε σε όλα ανεξαιρέτως τα θέματα (και) να επιλύουμε συνεργαζόμενοι τώρα και στο μέλλον όλες τις διεθνείς κρίσεις», συνέχισε ο Ρώσος Πρόεδρος. «Οι σχέσεις μας διαπνέονται από κοινές αρχές» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στην αμερικανική κυβέρνηση. «Συνεργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε».

Ο Πούτιν έκανε σαφή αναφορά στην έγκριση, από τη Γερουσία, της διεθνούς συνθήκης για τους στρατηγικούς εξοπλισμούς, προσθέτοντας ότι η Ρωσία πιθανώς σύντομα να πράξει ακριβώς το ίδιο. «Δεν είναι μόνον προς το συμφέρον μας, αλλά και προς αυτό των ΗΠΑ και ολόκληρου του κόσμου το ιρακινό ζήτημα να επανέλθει στο θεσμικό πλαίσιο του ΟΗΕ», σχολίασε.

Η Ρωσία, κατέληξε ο Πούτιν, δεν ασκεί εξωτερική πολιτική βάσει συναισθημάτων: «Δεν μπορεί να εμπλακεί στις πολλές διεθνείς κρίσεις που σοβούν σήμερα, ούτε θα εμπλακεί με οιονδήποτε τρόπο στην ιρακινή», διευκρίνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ