Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Σήμερα η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Μπελογιάννη

Τη διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του

Μια από τις πιο ηρωικές μορφές του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος, τον Νίκο Μπελογιάννη, θα τιμήσει πλήθος κόσμου στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, σήμερα, Σάββατο 5 Απρίλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από τη δολοφονία του.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

- Στις 7.30 μ.μ.: Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη.

- Στις 8 μ.μ.: Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - πολιτική ομιλία στην πλατεία Αγίου Αθανασίου στην Αμαλιάδα. Ομιλητής θα είναι ο Γεράσιμος Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση - πρόσκληση, η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στην εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Μπελογιάννη, σημειώνοντας πως «σήμερα που ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και οι σύμμαχοί του δολοφονούν το λαό του Ιράκ και η σιδερένια φτέρνα της "νέας τάξης" συνθλίβει χώρες και λαούς, το αγωνιστικό παράδειγμα και το ηθικό μεγαλείο του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη» και υπογραμμίζει: «Τιμάμε τον Νίκο Μπελογιάννη, τον αγωνιστή - κομμουνιστή, που έδωσε τη ζωή του, για τον αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό αγώνα του, συνεχίζοντας και σήμερα αυτόν τον αγώνα. Τον τιμάμε, συμμετέχοντας στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, και απαιτούμε:

  • Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας, τώρα!
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.
  • Γιατί η συμμετοχή είναι συνενοχή!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ