Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΟΧΙ στον πόλεμο από τον αγωνιζόμενο κλήρο

Ανακοίνωση-κάλεσμα αγώνα από την «Παγκληρική Αγωνιστική Κίνηση»

Την αντίθεσή της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο κατά του λαού του Ιράκ τονίζει με σχετική ανακοίνωση η «Παγκληρική Αγωνιστική Κίνηση» και καλεί «τους λαούς να ενώσουν τη φωνή τους μαζικά στο φιλειρηνικό κίνημα».

«Γινόμαστε μάρτυρες - αναφέρει η "Παγκληρική Αγωνιστική Κίνηση" - μιας γενοκτονίας ενός ακόμη λαού. Μετά από τους Παλαιστίνιους, τους Σέρβους, τους Αφγανούς, ήρθε η ώρα του ιρακινού λαού. Οι ιμπεριαλιστές στο βωμό του κέρδους σκοτώνουν για να επικρατήσουν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη τους. Καταγγέλλουμε κάθε υποστηρικτή αυτής της προσπάθειας, κάθε είδους στρουθοκαμηλισμό, που με το ένα χέρι κρατάει λευκή σημαία και με το άλλο δίνει βασική βοήθεια στην αμερικανική αυτοκρατορία. Απαγορεύουμε στα γεράκια του αμερικανικού Πενταγώνου να επικαλούνται τον Θεό για να καλύψουν τα εγκλήματά τους. Αγάπη είναι ο Θεός και δεν μπορεί να είναι με τους δολοφόνους μιλιταριστές, η εικόνα Του είναι στα μάτια κάθε μικρού παιδιού της Βαγδάτης. Αγγελοι της δικαιοσύνης δεν είναι οι αεροπόροι των ιμπεριαλιστών, αλλά ο ξυπόλυτος γεωργός που με την ψυχή του καταρρίπτει την έπαρση της αμερικανικής ηγεμονίας».

Η «Παγκληρική Αγωνιστική Κίνηση» καλεί τον ελληνικό λαό σε αντίσταση και μαζικές κινητοποιήσεις, «ώστε να εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να σταματήσει να συμμετέχει στον πόλεμο, να γυρίσουν πίσω τα πλοία μας, να σταματήσει την παραχώρηση του εναέριου χώρου και να κλείσει τη βάση της Σούδας». Τέλος, τονίζοντας ότι «η παθητική στάση είναι συμμετοχή στο έγκλημα», καλεί «όλα τα μέλη της Εκκλησίας με πρωτοστάτες τους κληρικούς να συμμετέχουν σε κάθε είδους αντιπολεμική δραστηριότητα και να γίνουν ενεργά μέλη των κινητοποιήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ