Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στα χαρακώματα της ανθρωπιάς

Οι εικόνες της «απελευθέρωσης» στοιχειώνουν κάθε υπόλειμμα ανθρωπιάς. Ο,τι απέμεινε από τις σφαγές στη Γιουγκοσλαβία, ό,τι περίσσεψε από τα εκτελεστικά αποσπάσματα στο Αφγανιστάν.

Οι Αμερικανοί μπαίνουν στη Βαγδάτη. Ελεγαν ότι ο λαός θα τους υποδεχτεί σαν «απελευθερωτές». Αλλά με τι χέρια θα τους... χειροκροτήσουν τα ακρωτηριασμένα παιδιά στα νοσοκομεία;

Οι «απελευθερωτές» σκηνοθετούν θριαμβευτικές εισόδους. Ελεγαν ότι θα φέρουν την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία». Αλλά με τον ερχομό τους, έκοψαν το νερό, έκοψαν το φαΐ. Ενα εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν αυτή τη στιγμή στη Βασόρα από έλλειψη νερού και τροφής!

***

«Απελευθερώνουμε» το Ιράκ, επαναλαμβάνουν τα αμερικανικά επίσημα χείλη. Ηδη 14 εκατομμύρια Ιρακινοί απειλούνται με αφανισμό από την πολιορκία. Κι ακόμα η μάχη της Βαγδάτης δεν έχει αρχίσει.

Ο Πάουελ γελά με την ψυχή του. Το ίδιο και ο Σολάνα. Το ίδιο και ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάθονται γύρω από το τραπέζι. Συζητούν, λέει, για την «ανοικοδόμηση». Στην άλλη μεριά της εικόνας, ο πατέρας που έχασε και τα 6 παιδιά του από τις βόμβες της «απελευθέρωσης» έχει αποκάμει.

Αιμοσταγείς δολοφόνοι, «απελευθερώνουν» από τα εγκόσμια, αδιακρίτως, αμάχους, γέρους γυναίκες και παιδιά. Τα παιδιά του Ιράκ, φοβισμένα, κατακρεουργημένα, νεκρά.

***

Και εμείς; Οργιζόμαστε με το θάνατο. Οργιζόμαστε με την καταστροφή. Οι «απελευθερωτές» το ξέρουν. Δεν είμαστε μαζί τους, άρα είμαστε εναντίον τους. Επομένως, είμαστε και μεις μέσα στο «στόχο» τους.

Θα μας βομβαρδίσουν και μας; Μα ήδη άρχισαν! Μας βομβαρδίζουν με τις εικόνες της φρίκης. Θέλουν να μας κάνουν να «συνηθίσουμε» τη φρίκη. Θέλουν να «συνηθίζουμε» λίγο - λίγο, στάλα - στάλα το δηλητήριο. Ενα ακόμα παιδί νεκρό, μια ακόμα μάνα που σπαράζει, ένα ακόμα έγκλημα, πάμε για άλλα, τι θα φάμε σήμερα, ωραίος καιρός, εσείς που θα πάτε το Πάσχα...

Αντισταθείτε! Μην το επιτρέψουμε. Στο Ιράκ δίνουν τη μάχη της Βαγδάτης. Εμείς δίνουμε τη μάχη της ανθρωπιάς. Της δικής μας ανθρωπιάς! Αν μας κάνουν να συνηθίσουμε την απανθρωπιά τους, μόνο τότε θα έχουν νικήσει. Αντισταθείτε!


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ