Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ενισχύει τη δίγλωσση στάση της κυβέρνησης

Διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία με την υποστήριξη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, όταν η κυβέρνηση συνεχίζει να συμμετέχει με τα μπούνια στον πόλεμο

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) βάζει πλάτη και στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις ευθύνες της συμμετοχής της στη σφαγή του ιρακινού λαού. Το ΕΚΘ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να πραγματοποιήσει αντιπολεμική συναυλία την Τρίτη 8 του Απρίλη, με την υποστήριξη του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

«Κυβέρνηση και πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ, ασελγούν πάνω στα φιλειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού που διαδηλώνει μαζικά και καθημερινά, ενάντια στο βάρβαρο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και παλεύει για να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστέψουν τα ελληνικά πλοία από τον Περσικό», καταγγέλλει ο συνδυασμός «Εργατική Ενότητα» (ΠΑΜΕ) και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να δώσουν την απάντηση που αρμόζει, εντείνοντας τις μαζικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις τους για να βγει έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εργατική Ενότητα», «οι βάρβαροι βομβαρδίζουν, σκοτώνουν αμάχους, γυναίκες και παιδιά στο Ιράκ. Η ελληνική κυβέρνηση και σε αυτό τον πόλεμο συμμετέχει, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές, ώστε να ολοκληρώσουν το εγκληματικό τους έργο σε βάρος του ιρακινού λαού. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό της, λέγοντας ότι είναι κατά του πολέμου και να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού που είναι στους δρόμους, στα μεγαλειώδη αντιπολεμικά συλλαλητήρια και απαιτεί την έξοδο της Ελλάδας από τον πόλεμο.

Σ' αυτή την υποκριτική στάση της κυβέρνησης, έρχεται και βάζει πλάτη η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ. Ετσι δείχνει την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο ιρακινό λαό που σφαγιάζεται από τα όπλα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών που η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, ανεφοδιάζουν από τη βάση της Σούδας! Ας χαρούν κι ας τραγουδήσουν μαζί στην "αντιπολεμική" τους συναυλία! Οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ