Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Μέχρι και την ημέρα των εκλογών οι εγγραφές

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «έφτασε» χτες η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους εκλογείς είχαν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίσουν. Πρόκειται για εκλογείς, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων δήμων, αλλά δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους από λάθος των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου οι ψηφοφόροι αυτοί -ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί- μπορούν μέχρι και την ημέρα των εκλογών, δηλαδή στις 13 Οκτώβρη, να προσέλθουν στο Δήμο, στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων του οποίου είναι εγγεγραμμένοι και να ζητήσουν πιστοποιητικό εγγραφής, με το οποίο θα μπορέσουν να ψηφίσουν. Οι εκλογείς που θα λάβουν πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων, υποχρεούνται από τον δήμαρχο να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι εντός 15 ημερών θα προσκομίσουν στον οικείο Δήμο τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους στα δημοτολόγια.

Το αργότερο σε ένα μήνα από τη δημοσίευση της Νομοθετικής Πράξης, ο δήμαρχος θα πρέπει να αποστείλει στο υπουργείο τα στοιχεία των εκλογέων που έλαβαν πιστοποιητικό εγγραφής στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων, στα οποία θα περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η διεύθυνσή τους.

Η αναγνώριση των παραλειφθέντων εκλογέων γίνεται με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο. Κατά την ψηφοφορία υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι ψήφισαν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους διπλοεγγεγραμμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ