Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Αδειες δημοσίων υπαλλήλων

Αδεια από μία έως και 3 εργάσιμες ημέρες δικαιούνται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο διαμονής τους για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συγκεκριμένα, για τους υπάλληλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη βδομάδα εργασίας ισχύουν τα εξής: Οσοι μετακινηθούν σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας. Από 201 - 400 χιλιόμετρα, 2 ημέρες και από 401 χιλιόμετρα και πάνω, τρεις εργάσιμες ημέρες, εφόσον κινηθούν οδικώς.

Αντίστοιχα για τους εργαζόμενους με πενθήμερη εβδομάδα εργασίας, για απόσταση 200 - 400 χιλιόμετρα θα λάβουν μια εργάσιμη και από 401 χιλιόμετρα και πάνω θα λάβουν 2 εργάσιμες, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς.

Οσοι και από τις δύο κατηγορίες υπαλλήλων, μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, η άδεια που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ωστόσο δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

Οι άδειες ισχύουν και για την επαναληπτική ψηφοφορία της 20ής Οκτώβρη. Αφορούν και το τακτικό προσωπικό των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, το με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου προσωπικό του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ. Επίσης ισχύουν και για το προσωπικό των υπολοίπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ