Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Οι γυναίκες έχουν τον μέγιστο λόγο

Οι γυναίκες, λόγω της θέσης τους και της προσφοράς τους στο κοινωνικό σύνολο, μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα για την καλύτερη επιτυχία των αγωνιστικών συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη συγκέντρωση γυναικών που έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του «Europa Center» στην Πάτρα, αναφορικά με τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές.

Αφού σημείωσε την ευρύτατη συσπείρωση στο ψηφοδέλτιο του Π. Κοσιώνη για το Δήμο Πάτρας, αλλά και στο Νομαρχιακό με τον Βασίλη Ασπρούλια και επισήμανε ότι «εδώ σε αυτή την περιοχή ενσαρκώνεται σε μεγάλο βαθμό η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος», η Αλ. Παπαρήγα θα πει πως αυτό δείχνει το εξής: «Οτι οι κομμουνιστές δεν είμαστε μόνο αγωνιστές. Ενδιαφερόμαστε πάνω απ' όλα να κινητοποιήσουμε κι άλλες δυνάμεις και να ενωθούμε και να συμπαραταχτούμε με άλλες δυνάμεις και στους αγώνες και στις εκλογικές μάχες.

Πραγματικά εμείς χαιρετίζουμε αυτή τη συσπείρωση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Πάτρας και θεωρούμε ότι από ισχυρές θέσεις δίνουμε τη μάχη των τοπικών εκλογών. Και, αν τα δώσουμε όλα αυτή την τελευταία βδομάδα, και σε ποσότητα και σε ποιότητα, μπορούμε πραγματικά να βρισκόμαστε σε καλύτερες θέσεις από ό,τι ήμασταν στη μάχη του 1998, παρά το γεγονός ότι και τότε μας έκλεψαν κυριολεκτικά το δεύτερο γύρο με το παιχνίδι που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ, να μεταγγίσει αίμα ψηφοφόρων στη ΝΔ...».

Στη συνέχεια η Αλ. Παπαρήγα, αναφερόμενη στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων και την ανάγκη με τη δράση της η γυναίκα να βελτιώσει τη θέση της, θα πει: «Πρέπει να φιλοδοξήσουμε να υπάρχει μια διαφοροποίηση της γυναικείας ψήφου και νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε και να σιγουρευτούν γυναικείες ψήφοι αυτή την εβδομάδα προς τον Π. Κοσιώνη, προς το Νομαρχιακό μας ψηφοδέλτιο και ταυτόχρονα να κερδηθούν και καινούριοι με βάση ακριβώς τα λαϊκά προβλήματα. Πρέπει να καταλάβει η γυναίκα το εξής πράγμα: Οσες θυσίες και να κάνει για την οικογένειά της και πρέπει να κάνουμε θυσίες, και στο σοσιαλισμό δεν καταργείται η προσωπική ευθύνη στο παιδί, στην οικογένεια, ούτε πρέπει να καταργηθεί. Αλλά, ό,τι θυσίες και να κάνει, όσα χέρια και αν φιλήσει, όσα παρακάλια και να κάνει, δε θα λύσει τα προβλήματα...

Μιλάμε για μια βρώμικη εκστρατεία και σήμερα η γυναίκα και ιδιαίτερα η μάνα πρέπει να σταθεί με θάρρος και με αξιοπρέπεια. Για σκεφτείτε όλη την ημέρα μέσα στην οικογένεια να βρίζεις την τάδε κυβέρνηση και μετά να λες στο παιδί σου ψήφισε και εσύ, γιατί; "Γιατί μου υποσχέθηκε μια θέση". Τι αξία δίνεις στο παιδί σου; Το κάνεις μετά ευάλωτο σε όλα τα "φρούτα" που διαδίδει η καπιταλιστική κοινωνία».

Καταλήγοντας, η Γραμματέας του Κόμματος ζήτησε για την καλύτερη επιτυχία των εκλογών «ένταση της δουλιάς μας, με τη μάχη του ψηφοδελτίου σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, μπορούμε να κερδίσουμε ψήφο και μια ώρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και πάνω στην κάλπη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ