Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα στη μάχη

Τις θετικές διεργασίες που συντελούνται με τη συνεργασία ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων και τις ελπιδοφόρες προοπτικές που ξανοίγονται για τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, δίνοντας ένα σαφές στίγμα για την πολιτική του Κόμματος και για τις προσπάθειες, που καταβάλλει στη συσπείρωση και κοινή δράση των λαϊκών δυνάμεων απέναντι στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Πρέπει να καταφέρουμε να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ότι «πέρα από το δίκιο έχουν και τη δύναμη» να ανατρέψουν τη σημερινή κατάσταση, υπογράμμισε η Αλ. Παπαρήγα, τονίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων για τον απεγκλωβισμό των λαϊκών στρωμάτων από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν «σε κλίμα ενθουσιασμού και με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τη μάχη των εκλογών». Στις 13 του Οκτώβρη - είπε - «μπορούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε σε θέση να τους χαλάσουμε τα σχέδια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία έχουν μετατρέψει σε χώρο, όπου κυριαρχεί η διαφθορά και η παρακμή».

Η Αλ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θεωρεί πάρα πολύ σημαντικό το ότι σ' αυτήν τη μάχη των δημοτικών εκλογών πραγματοποιήθηκε μια σημαντική συσπείρωση με το ΔΗΚΚΙ και με άλλες ευρύτερες αριστερές και δημοκρατικές δυνάμεις, που ήρθε σαν αποτέλεσμα της «κοινής δράσης στα προηγούμενα χρόνια στο αντιπολεμικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, στο αγροτικό κίνημα» και που, κατά συνέπεια, δεν είναι μια απλή εκλογικού χαρακτήρα συμμαχία. «Ενας από τους στόχους μας είναι να πάει μπροστά το μαζικό μέτωπο επίθεσης και αντεπίθεσης στη νεοφιλελεύθερη πολιτική», τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα, είναι ανάγκη να εκλεγούν αγωνιστές, οι οποίοι θα συμβάλουν στον αγώνα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα συμπαραστέκεται στα μεγάλα προβλήματα και στους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων. Τέλος, η ΓΓ του ΚΚΕ επέστησε την προσοχή όλων στις τελευταίες μέρες της προεκλογικής περιόδου, στις οποίες οργιάζουν οι φήμες, η εξαγορά, οι εκβιασμοί κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ