Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
«Μπορούμε να νικήσουμε!»

Σε μαζική και δυναμική προεκλογική συγκέντρωση μίλησε, χτες βράδυ, ο υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας

Μία σύναξη έτοιμων από καιρό κι αποφασισμένων αγωνιστών ήταν η χτεσινοβραδινή, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», στην Καρδίτσα. Το επισήμανε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, ενθουσιασμένος από τη μεγάλη σε όγκο και συγκλονιστική σε παλμό παρουσία του καρδιτσιώτικου λαού.

Ο υποψήφιος νομάρχης εξέφρασε αισιοδοξία για τη νίκη, αλλά, «φρονίμως ποιών», έσπευσε να υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί και να ενταθεί ο εκλογικός αγώνας. «Μέχρι ν' ανοίξουν οι κάλπες - τόνισε - ούτε λεπτό να μην πάει χαμένο. Με το ψηφοδέλτιο στο χέρι να πάμε παντού. Χωρίς να διαχωρίζουμε τους ανθρώπους λόγω πολιτικών πεποιθήσεων και κομματικών εντάξεων».

«Μπορούμε να νικήσουμε», είπε και χαρακτήρισε της νίκη της ΝΑΣ «μια όμορφη διαφορά στην ομοιόμορφη δικομματική ασχήμια», «ένα "γερό τράνταγμα" στην αυταπάτη των σίγουρων νικητών», «ένα "ηχηρό χαστούκι" στους υπονομευτές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», «μια "δίκαιη εκδίκηση" για την εγκατάλειψη του νομού μας», «μια "ένεση ελπίδας" για τους Καρδιτσιώτες», «ένα μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης για όλους τους Ελληνες».

Επισημαίνοντας τις διαφορετικές αφετηρίες των συνδυασμών που συμμετέχουν στις νομαρχιακές εκλογές, ο Β. Μπούτας υπογράμμισε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Παπακυρίτσης, όπως και ο «επίσημος» υποψήφιος της ΝΔ, Β. Αναγνωστόπουλος, καθώς και ο «ανεπίσημος», Β. Κανούτας, στηρίζονται στην ισχύ των λίγων, σε αντίθεση με τη ΝΑΣ που ακουμπάει στη δύναμη των πολλών. Και πρόσθεσε: «Είμαστε διαφορετικοί από τους αντιπάλους μας. Εμείς δεν παρακαλάμε την κρατική εξουσία, διεκδικούμε. Δεν τάζουμε στον κόσμο, δεσμευόμαστε. Δε διαχειριζόμαστε την αντιλαϊκή πολιτική, αντιστεκόμαστε».

Απαντώντας στον «καλλιεργημένο μύθο» ότι οι νομάρχες του δικομματισμού θα έχουν μεγαλύτερη βοήθεια από τις κυβερνήσεις, τωρινές και μελλούμενες, σημείωσε: «Οι κυβερνώντες δε νοιάζονται να βοηθήσουν φιλοκυβερνητικούς νομάρχες, γιατί "τους έχουν στο τσεπάκι τους", έχουν διασφαλίσει την υποταγή τους»!

Και πρόσθεσε: «Δε δίνουν οι κυβερνήσεις, ούτε στους "δικούς" τους, ούτε στους "άλλους", αν δε στριμωχτούν. Οχτώ χρόνια δε στριμώχτηκαν και γι' αυτό δεν έδωσαν στην Καρδίτσα. Εμείς θέλουμε και μπορούμε να στριμώξουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΑΣ για την επίλυση των προβλημάτων και την ανάπτυξη του νομού, επισήμανε: «Εμείς μπορούμε να συσπειρώσουμε και να ενεργοποιήσουμε το λαϊκό παράγοντα, να δημιουργήσουμε Μέτωπο Διεκδίκησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ