Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Το παράδειγμα της Πάτρας

Η περίπτωση της Πάτρας αποτελεί ένα απτό παράδειγμα ως προς το ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει κανένα απολύτως δισταγμό να ενισχύσει αυτούς που κατά τ' άλλα δημοσίως αποδοκιμάζει και μέμφεται, όταν πρόκειται να βάλει εμπόδια στη νικηφόρα πορεία των πραγματικά αγωνιστικών, προοδευτικών δυνάμεων, των δυνάμεων που αποτελούνται και στηρίζονται από τους κομμουνιστές.

Αποδεικνύει το υποκριτικό των σημερινών του δηλώσεων πως στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει τους υποψηφίους της Αριστεράς (και δεν αναφερόμαστε στο Συνασπισμό) αλλά και την ταύτισή του με τη ΝΔ, ταύτιση που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ το 1998 στην απόφαση να πριμοδοτήσει τον εκλεκτό της για το Δήμο της Πάτρας για να ανακόψει την πορεία του Π. Κοσιώνη και της παράταξης «Πάτρα Μπροστά Ενωμένοι». Βλέπετε, ένας ομοϊδεάτης δήμαρχος, έστω και γαλάζιος, αποτελεί εγγύηση πως δε θα προκαλέσει πονοκεφάλους στην κυβέρνηση.

Η ανησυχία ορισμένων από την ανοδική πορεία της παράταξης εκφράζεται ποικιλοτρόπως, ακόμη και με τραμπουκισμούς. Στα απανωτά κρούσματα εναντίον της αντέδρασαν χτες μέλη και φίλοι της πραγματοποιώντας συγκέντρωση στο εκλογικό κέντρο του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, στα Ζαρουχλέικα, και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της συνοικίας φωνάζοντας συνθήματα εναντίον της τρομοκρατίας και μοιράζοντας υλικό της Κίνησης και το ψηφοδέλτιο της νίκης.

Ο Παναγιώτης Κοσιώνης, επικεφαλής της κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» από το χώρο της συγκέντρωση τόνισε: «Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της Πάτρας έχει ανησυχήσει σοβαρά από την ανοδική πορεία του συνδυασμού μας».

Τα κρούσματα στα οποία αναφερόμαστε σημειώθηκαν το Σάββατο, όταν μια πολυάριθμη ομάδα, αποτελούμενη από τραμπούκους και αλήτες της σειράς προπηλάκισε κι επιτέθηκε εναντίον μελών της Κίνησης που εκείνη την ώρα κολλούσαν αφίσες για τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στις 9 του Οκτώβρη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου. Αλλά και την Κυριακή, όταν άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια του εκλογικού κέντρου στο Νότιο Διαμέρισμα.

Οι επιθέσεις, πρέπει να σημειώσουμε ότι έγιναν σε μια περιοχή της Πάτρας όπου η παράταξη του Π. Κοσιώνη έχει πολύ μεγάλη απήχηση. Ο Π. Κοσιώνης κάλεσε από το βήμα το λαό να απαντήσει αποφασιστικά στην τρομοκρατία με την ψήφο του στην Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» στις 13 του Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ