Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Θ. Παφίλης: Ούτε μια ψήφος χαμένη

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών, αντιπροσωπείες της ΝΑΣ καλούν σε μαζική αγωνιστική συστράτευση ενάντια στο σύνολο της εφαρμοζόμενης πολιτικής

Από την περιοδεία του Θανάση Παφίλη και του Σπύρου Χαλβατζή, το Σάββατο, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο Αλσος Ριζάρη
Από την περιοδεία του Θανάση Παφίλη και του Σπύρου Χαλβατζή, το Σάββατο, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο Αλσος Ριζάρη
Στη μάχη του ψηφοδελτίου έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», με στόχο να φτάσει το αγωνιστικό μήνυμα και στην τελευταία γειτονιά, στον τελευταίο κάτοικο του Λεκανοπεδίου. Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και μέσα σ' ένα κλίμα ψευδεπίγραφης πόλωσης από τους εκπροσώπους του δικομματισμού, οι οπαδοί, οι φίλοι, τα στελέχη και οι ψηφοφόροι της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» δίνουν τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο για να διαδώσουν τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις της παράταξης και να αναδείξουν τις πραγματικά αντιλαϊκές κατευθύνσεις των άλλων συνδυασμών, και αυτών που ευθέως στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, και αυτών που παίζουν το ρόλο εφεδρείας για το δεύτερο γύρο.

Στις περιοδείες των υποψηφίων της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», γίνεται εύκολα αντιληπτή η συσσωρευμένη και γενικευμένη αγανάκτηση και οργή των λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν στο πετσί τους μια βάρβαρη πολιτική. Μια πολιτική, που οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών επιχειρούν να «εξωραΐσουν» και με ψεύτικες υποσχέσεις να παραπλανήσουν.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ παραδίδουν τη γη στους ιδιώτες

«Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την υπερνομαρχία υπόσχονται πράσινο και ελεύθερους χώρους και την ίδια ώρα στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρέδωσαν το άλσος Ριζάρη στην οικογένεια Γουλανδρή», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, με δήλωσή του, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας Σπύρο Χαλβατζή, το Σάββατο στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στο άλσος Ριζάρη. Παράλληλα, ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι «το άλσος Ριζάρη είναι το ορεκτικό για το μεγάλο φαγοπότι που αρχίζει μετά την ψήφιση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με την ανοχή του ΣΥΝ, του άρθρου 24, που παραδίδει τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο. Το κυρίως πιάτο που ακολουθεί είναι ο Ελαιώνας, το Γουδί, το Ελληνικό, η Πεντέλη, η Πάρνηθα και το Ποικίλο Ορος. Εμείς αγωνιζόμαστε για μια αυτοδιοίκηση, που θα παλέψει μαζί με το λαό, για να ματαιώσει την παράδοση της γης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και δε θα είναι σερβιτόρος του κεφαλαίου».

Εργασιακός μεσαίωνας

Σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μίλησε την Κυριακή ο Θανάσης Παφίλης
Σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μίλησε την Κυριακή ο Θανάσης Παφίλης
Σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας, μίλησε την Κυριακή το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, στα γραφεία του συλλόγου. Ο Θ. Παφίλης, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαστε αντίθετοι με την οποιαδήποτε "απελευθέρωση" του ωραρίου κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα και αν γίνεται και αντίθετοι επίσης με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». Κλείνοντας την ομιλία του, ο Θ. Παφίλης κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», ώστε να δώσουν από καλύτερες θέσεις τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Κυβερνητικός εμπαιγμός

«Οι συνθήκες διαβίωσής μας είναι τραγικές και οι ελλείψεις στις υποδομές τεράστιες». Αυτό τόνισαν οι πυροσβέστες, που συνάντησε χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, στην περιοδεία που πραγματοποίησε στο χώρο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος. «Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ανάγκη από αναδιοργάνωση, ενίσχυση από μόνιμο στελεχικό δυναμικό, εφόδια και σύγχρονο εξοπλισμό», υπογράμμισε ο Θ. Παφίλης. Οταν μέσα σε πέντε χρόνια, σημείωσε σ' άλλο σημείο της συζήτησης, «υπάρχουν 15 νεκροί πυροσβέστες, είναι προκλητικό να μη θεωρείται το συγκεκριμένο επάγγελμα επικίνδυνο και ανθυγιεινό». Σας καλούμε, επισήμανε ο Θ. Παφίλης, να δείτε την καθημερινότητά σας και να «καταδικάσετε την πολιτική που μειώνει τις συντάξεις, περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και αρνείται να αυξήσει τους μισθούς σας, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά το επάγγελμα και τη ζωή σας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ