Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Τα λαϊκά στρώματα στέλνουν Π. Κοσιώνη στο β΄ γύρο

Την πεποίθησή της ότι ο λαός της Πάτρας έχει κάθε δυνατότητα αλλά και τη θέληση να φέρει το συνδυασμό της δημοτικής κίνησης «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι», με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κοσιώνη, στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα, εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή την επίσκεψή της στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προχτές, Κυριακή. Το βράδυ ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην πόλη, μιλώντας σε συγκέντρωση γυναικών στην κατάμεστη αίθουσα στο Europa Center με θέμα: «Οι γυναίκες στη μάχη για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο πλευρό των αγωνιστικών συνδυασμών που υποστηρίζει το ΚΚΕ».

Ειδικότερα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα γραφεία της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τόνισε, ανάμεσα στα άλλα:

«Δεύτερος γύρος σημαίνει... πρώτος γύρος. Οι εργαζόμενοι της Πάτρας έχουν κάθε δυνατότητα και είναι στη δική τους θέληση, και πιστεύω ότι είναι και πάρα πολύ κοντά, να φέρουν το συνδυασμό στο δεύτερο γύρο, ούτως ώστε να μην υπάρχει κανένα πλαστό δίλημμα.

Θα υπάρξει στο δεύτερο γύρο ένα δίλημμα στην Πάτρα: Αυτοί που είναι με τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και αυτοί που είναι με τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων, των επαγγελματοβιοτεχνών, των εμπόρων και της αγροτιάς. Στο δεύτερο γύρο της Πάτρας μπορεί να υπάρξει ένα πραγματικό δίλημμα: Συντηρητικά ή αγωνιστικά, ριζοσπαστικά, προοδευτικά, αριστερά, κομμουνιστικά. Είναι μια ευρεία γκάμα δυνάμεων που συνεργάζονται σε αυτό το ψηφοδέλτιο (σ.σ.: του Π. Κοσιώνη). Η Πάτρα δεν έχει κανένα πρόβλημα. Στο δεύτερο γύρο θα έχει να επιλέξει Κοσιώνη από τη μια πλευρά. Στην άλλη δεν ξέρω ποιος θα είναι, δε μας απασχολεί ποιος θα είναι... Είναι στην ευθύνη των λαϊκών στρωμάτων, ο Π. Κοσιώνης να είναι στο δεύτερο γύρο».

Αναφερόμενη συνολικότερα στη θέση του ΚΚΕ για το β΄ γύρο, τόνισε: «Εμείς έχουμε σαφή θέση και την έχουμε στείλει από τον Ιούνη του 2001 προς τη ΝΔ, προς το ΠΑΣΟΚ και δεν είναι θέση επαμφοτερίζουσα, όπως της ηγεσίας του ΣΥΝ. Το πανελλαδικό μας μήνυμα είναι: Στο δεύτερο γύρο, εκεί που στο δεύτερο γύρο θα είναι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ούτε στον ένα ούτε στον άλλον! Δε δουλεύουμε ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για τη ΝΔ! Δουλεύουμε για τη διαμόρφωση του πόλου των αριστερών, προοδευτικών, ριζοσπαστικών δυνάμεων, που θέλουν να ξεκολλήσουν από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Εμείς λοιπόν δεν έχουμε κανένα δίλημμα και δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε το λαό. Τα δύο κόμματα δεν έχουν διαφορές. Δε θα μας βάλει κανείς στο χέρι ως ΚΚΕ. Στην Πάτρα λοιπόν δεν υπάρχει δίλημμα. Εκεί που μπορεί να υπάρξει οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες δεν έχουμε δίλημμα. Δεν κλείνουμε το μάτι σε κανένα. Η εκλογική μάχη πρέπει να ξεκολλήσει τα λαϊκά στρώματα από τα δύο κόμματα. Και καλούμε αυτά τα λαϊκά στρώματα να μην τα ψηφίσουν. Ας τα ψηφίσουν η πλουτοκρατία και οι παρατρεχάμενοί τους, αυτοί που έτρωγαν τα διάφορα κοινοτικά κονδύλια και αυτοί που έχουν όφελος από τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού πρέπει να ξεκολλήσει. Αν δεν ξεκολλήσει, το ξαναλέμε, έρχονται χειρότερες μέρες. Θα έχουν την ΤΑ απέναντί τους και αδιάφορη, όπως χρόνια γίνεται στην Πάτρα».

Η Αλ. Παπαρήγα, τέλος, αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις και αφού υπενθύμισε το γνωστό γεγονός που το ΠΑΣΟΚ έστελνε μέλη του να ψηφίζουν τον υποψήφιο της ΝΔ, κ. Φλωράτο, για να μη βγει ο Π. Κοσιώνης στο β΄ γύρο, προειδοποίησε: «Μην τολμήσουν να κάνουν τα ίδια στην Πάτρα. Είμαστε πολύ κοντά και παρακολουθούμε και ξέρουμε τι γίνεται. Ξέρουμε ότι το 1998, παρανόμως, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε 12 με 1 μ.μ. τα exit polls και έστειλε κόσμο να ψηφίζει ψηφοδέλτιο του κ. Φλωράτου και να μείνει τρίτο το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Κοσιώνη. Πρέπει να ξέρουν ότι εμείς έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και ξέρουμε ότι τέτοιες υπόγειες διασυνδέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ δεν υπάρχουν μόνο στην Πάτρα, υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκεί όπου διακυβεύονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα... Πιστεύω ότι εδώ στην Πάτρα, πρέπει να έχουν βγάλει συμπεράσματα τα λαϊκά στρώματα.

Εμείς, λοιπόν, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τα πραγματικά γκάλοπ και τα στημένα παιχνίδια που παίζονται στο δεύτερο γύρο. Είναι στο χέρι των εργαζομένων στην Πάτρα. Εμείς τώρα πια εκεί απευθυνόμαστε. Είναι στο χέρι τους.

Εμείς είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει πολύ περισσότερο φως σε αυτή την περιοχή. Και υπάρχει ψηφοδέλτιο που πραγματικά εκφράζει αυτή την αγωνιστική συσπείρωση και ενότητα, όχι τη συναίνεση, τη συναλλαγή και το συμβιβασμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ