Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΑΤΡΑ
Προκαλεί τους αντιστασιακούς ο δήμαρχος

Σφοδρές αντιδράσεις και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στον πατραϊκό λαό η απόφαση του δημάρχου Πατρών Ευάγγελου Φλωράτου να διοργανώσει εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ στις 13 Οκτώβρη του 1944, αποκλείοντας - όπως έχει καθιερωθεί - από τη συνδιοργάνωση τις αντιστασιακές οργανώσεις.

Το όψιμο ενδιαφέρον του Ε. Φλωράτου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης έχει καθαρά ψηφοθηρικούς σκοπούς, καθώς τα τρία προηγούμενα χρόνια της θητείας του δεν τίμησε τη συγκεκριμένη ημέρα. Μάλιστα, στη θέση των αντιστασιακών οργανώσεων δε δίστασε να τοποθετήσει τα μέλη της Λέσχης Πολιτισμικής Παρέμβασης Γυναικών Πάτρας, η οποία, συνδέεται με το βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ στην Πάτρα καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας την άθλια αυτή πρόκληση και τονίζει πως «η Πάτρα απελευθερώθηκε από τους ηρωικούς μαχητές του ΕΛΑΣ, ύστερα από πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και όχι από τους προγόνους των σημερινών διοργανωτών, που εκείνη την κρίσιμη περίοδο για το λαό μας συναγελάζονταν και συνεργάζονταν με τους φασίστες κατακτητές». Και καταλήγει: «Ολοι γνωρίζουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με τόση συνέπεια υλοποιεί και ο πρώην και ο νυν δήμαρχος, δεν έχει καμιά σχέση για όσα εμείς αγωνιστήκαμε και δε θα εγκλωβίσουν την αγανάκτηση και την οργή μας, όσες παράτες κι αν πάρουν. Στις 13 Οκτώβρη θα πάρουν την απάντηση των αντιστασιακών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ