Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να παρθούν μέτρα για να ψηφίσει ο κόσμος

Περιοδεία στο χώρο των δικαστηρίων χτες. Παραμένει το χάος με τις αλλαγές των εκλογικών τμημάτων

Τα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων επισκέφτηκε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Σπύρος Χαλβατζής. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» επανέλαβε ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να αποφευχθεί το χάος την ημέρα των εκλογών και εξέφρασε την ανησυχία του για το θέμα.

Συνοδευόμενος από τους Αλ. Ζορμπαλά (στέλεχος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης), Φ. Λέντζα και Ελ. Ζαφειρίου (στέλεχος της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης») υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι τρεις, τον Γ. Μαυρίκο υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας Β. Δημόπουλο, o Σπύρος Χαλβατζής συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας και συνομίλησε με δικαστικούς και δικηγόρους.

Ο Σπ. Χαλβατζής επανέλαβε την ανησυχία της «Συμπαράταξης» και ζήτησε «να λειτουργήσουν όλα τα μέτρα, ώστε την ημέρα των εκλογών να μην υπάρξει χάος, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Εστω και την τελευταία στιγμή πρέπει και ο Δήμος Αθηναίων και το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα». Σύμφωνα με τα στελέχη του συνδυασμού, το 45% περίπου των ψηφοφόρων έχουν μετακινηθεί από τις ενορίες και τα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν για πολλές δεκαετίες. «Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη» σημειώνει ο Σπ. Χαλβατζής και συμπληρώνει: «Μπορεί, έστω και την τελευταία στιγμή, να έχει τις υποδομές εκείνες σε όλα τα εκλογικά τμήματα, στις μεγάλες σχολικές μονάδες, ώστε να ενημερώνει κάθε ψηφοφόρο για το πού θα ψηφίσει».

Σχετικά με τα δικαστήρια o υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε πως πρέπει: «Να συμπληρωθούν τα πολλά κενά που υπάρχουν σε ό,τι αφορά στο προσωπικό. Να δημιουργηθούν καλύτερες προϋποθέσεις λειτουργίας των δικαστηρίων, γιατί η καθυστέρηση στις δίκες δημιουργεί προβλήματα με την έννοια ότι υπάρχουν παραγραφές και άλλες συνέπειες».

Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η «Συμπαράταξη» όπως χτες, έτσι και αύριο θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων τους, «γιατί το θέμα της απονομής δικαιοσύνης έχει πολλές προεκτάσεις που έχουν και σοβαρά πολιτικά χαρακτηριστικά».

Οσον αφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε για άλλη μια φορά αισιόδοξος, «γιατί η ανταπόκριση που βρίσκουμε από τους εργαζόμενους, και στο χώρο των δικαστηρίων, είναι πολύ θετική».

  • Σήμερα ο Σπ. Χαλβατζής θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», με θέμα «Η Αθήνα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων και θα γίνει στις 6 μμ, στον «πολυχώρο» «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).
  • Νωρίτερα, στη 1 μμ, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στ. Λάμπρου, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του Νέου Μουσείου Ακρόπολης στην περιοχή Μακρυγιάννη.
  • Πληροφορίες για το πού ψηφίζουμε και προεκλογικό υλικό, μπορούμε να ζητάμε στα ακόλουθα τηλέφωνα: Εκλογικό κέντρο της «Συμπαράταξης» στα Χαυτεία 010-33.14.552. Εκλογικό Κέντρο της ΝΑΣ στην Εθνική Βιβλιοθήκη 010-36.10.109. ΚΟΑ 010-52.82.516.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ