Τρίτη 8 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Για ενίσχυση του λαϊκού κινήματος την επόμενη μέρα

«Για μας οι τοπικές εκλογές είναι απόλυτα συνδεδεμένες με όλα τα μεγάλα κοινωνικά, δημοκρατικά, πολιτικά, λαϊκά προβλήματα. Επομένως, οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν υπόψη όχι μόνο τα σημερινά τους προβλήματα, αλλά, κυρίως, να πάρουν υπόψη το αύριο, τα επόμενα 4 χρόνια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Και ξεκαθάρισε ότι «είναι απόλυτη ανάγκη να κατακτήσουν νέες σημαντικές θέσεις οι συνδυασμοί που στηρίζει και μετέχει το ΚΚΕ, μαζί με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, με τοπικές Κινήσεις, οικολογικές ομάδες, κοινωνικές προσωπικότητες, που αναδείχτηκαν μέσα στον αγώνα. Να αναδειχτούν, να αποκτήσουν καινούριες θέσεις, να γίνουν πλειοψηφίες, ώστε να πούμε ότι κάτι αλλάζει στο χώρο του λαϊκού κινήματος».

Και διευκρίνισε: «Εάν οι εκλογές του 2002 δε δώσουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έδωσαν το 1998, τότε οι εργαζόμενοι δε θα έχουν τη δυνατότητα στους αγώνες που θα πρέπει να κάνουν να έχουν συμπαραστάτες και τις τοπικές αρχές, τα Νομαρχιακά και τα Δημοτικά Συμβούλια.

Η γνώμη μας, λοιπόν, και η πίστη μας είναι ότι την άλλη μέρα από τις 13 και 20 του Οκτώβρη, ο ελληνικός λαός θα έχει καταφέρει, αξιοποιώντας την πείρα του, να μειώσει, όσο γίνεται πιο αποφασιστικά, τα γαλάζια και τα πράσινα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια. Είναι απόλυτη ανάγκη να κατακτήσουν νέες σημαντικές θέσεις οι συνδυασμοί που στηρίζει και μετέχει το ΚΚΕ μαζί με άλλες δυνάμεις, όπως το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, τοπικές Κινήσεις, οικολογικές ομάδες, κοινωνικές προσωπικότητες που αναδείχτηκαν μέσα στον αγώνα. Να αναδειχτούν, ν' αποκτήσουν καινούριες θέσεις, να γίνουν πλειοψηφίες, ώστε να πούμε ότι κάτι αλλάζει στο χώρο του λαϊκού κινήματος. Δεν πρέπει να επιβραβευτεί η γαλάζια και η πράσινη πολιτική. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα».

Σε ό,τι αφορά τις τεράστιες εκλογικές δαπάνες των εταίρων του δικομματισμού, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι:

«Εμείς μιλάμε για φαλκίδευση του εκλογικού δικαιώματος. Οι εκλογές είναι ελεύθερες, δεν πάμε στην κάλπη σιδηροδέσμιοι, όμως υπάρχουν και τα αόρατα δεσμά και η χειραγώγηση που γίνεται και μέσω του χρήματος. Δε γίνεται μόνο χειραγώγηση του μυαλού μέσω του χρήματος, γίνεται και εξαγορά μέσω του χρήματος. Πέρα, λοιπόν, από τα τεράστια έξοδα που γίνονται γι' αυτή την καμπάνια υπάρχουν και άλλα έξοδα που δεν μπορούμε να τα δούμε, για την εξαγορά. Εξαγορά υποψηφιοτήτων, ψήφων, ή άσκηση πίεσης για να μη βάλεις υποψηφιότητα κάπου. Αναρωτιέται κανείς: Υπάρχουν χιλιάδες υποψήφιοι σ' όλη την Ελλάδα. Ολοι βάζουν υποψηφιότητα, για να υπηρετήσουν το καλό αυτού του τόπου ή υπάρχουν και πολλές χιλιάδες που έχουν να κάνουν με καριέρα, συμφέροντα κλπ; Θα μου πείτε με ποιο δικαίωμα "πετάω λάσπη". Νομίζω όμως ότι το δικαίωμα της ερώτησης το έχουμε».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε και στον πόλεμο που προετοιμάζεται κατά του Ιράκ, για να σημειώσει: «Είναι πασιφανές, γίνεται για τα πετρέλαια, για οικονομικούς πολιτικούς λόγους και όχι για τους λόγους που κυρίως επικαλούνται οι ΗΠΑ. Αλλωστε, όπως όλα τα στοιχεία έχουν αποδείξει, είναι η χώρα που βασικά επιδίωξε να εφοδιάσει το Ιράκ με τα όπλα του λεγόμενου βιολογικού πολέμου, είναι ο κατ' εξοχήν προμηθευτής.

Εμάς μας απασχολεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης και από τον υπόλοιπο κόσμο, αντί να διαμορφώνουν ένα ενιαίο μέτωπο κατά των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας ψάχνουν να βρουν τρόπους νομιμοποίησης του πολέμου, μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας ή μέσω του ΟΗΕ γενικότερα.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι, για το ΚΚΕ δεν υπάρχει καν θέμα νομιμοποίησης αυτού του πολέμου και κάλεσε τον ελληνικό λαό «να πάρει μέρος σε μεγάλες μαζικές διαμαρτυρίες με διπλό στόχο: την αποκάλυψη των πραγματικών στόχων του πολέμου και την άσκηση πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση να μη μετέχει με κανέναν τρόπο σ' αυτόν τον πόλεμο, ούτε με τη μορφή παροχής διευκολύνσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ