Παρασκευή 23 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Αύριο ψηφίζουν οι Ελληνες εκλογείς χωρών της ΕΕ

1. Εναρξη - Λήξη ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία για τις ευρωεκλογές των Ελλήνων εκλογέων στα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ θα γίνει το Σάββατο 24 Μάη 2014 από τις 07.00 μέχρι τις 7.00 το βράδυ, θερινή τοπική ώρα.

2. Ποιοι ψηφίζουν στο εξωτερικό

Ψηφίζουν οι Ελληνες πολίτες που διαμένουν σε κράτος-μέλος της ΕΕ και όσοι θα βρίσκονται, για οποιοδήποτε λόγο, σε κάποιο από αυτά τη μέρα των εκλογών, με την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι τις 4 Απρίλη 2014 και έχουν περιληφθεί στους σχετικούς ειδικούς καταλόγους με βάση τη σχετική αίτηση.

Αν έχει διαπιστωθεί από τις οικείες προξενικές αρχές ότι κάποιοι εκλογείς δε βρίσκονται εγγεγραμμένοι σε κανέναν εκλογικό κατάλογο της χώρας, παρά το γεγονός ότι είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων δήμου, οι παραλειφθέντες αυτοί εκλογείς θα πρέπει να προμηθευτούν από τον οικείο δήμο, μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας, πιστοποιητικό εγγραφής τους στα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων. Οι εκλογείς αυτοί θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της οικείας προξενικής αρχής, προσκομίζοντας στην εφορευτική επιτροπή το ανωτέρω πιστοποιητικό.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους παραπάνω ψηφοφόρους βρεθεί στην Ελλάδα την ημέρα των ευρωεκλογών (25 Μάη) θα μπορεί να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα του Δήμου όπου είναι γραμμένος, παρόλο που είχε γραφτεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ελλήνων εκλογέων των κρατών-μελών της ΕΕ. Οι εφορευτικές επιτροπές των εκλογικών τμημάτων που έχουν συσταθεί για την ψηφοφορία των ελλήνων εκλογέων στα κράτη-μέλη της ΕΕ θα περιοριστούν στην καταμέτρηση των ψηφισάντων και των φακέλων που βρέθηκαν στις κάλπες. Το άνοιγμα των φακέλων, η καταμέτρηση και διαλογή των ψηφοδελτίων θα γίνει στο Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής το βράδυ της Κυριακής 25 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ