Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Δεν έχει όρια η κυβερνητική υποκρισία

Μέχρι χτες ο νομός Σερρών κατατασσόταν από την κυβέρνηση στους προνομιούχους νομούς. Από την Τρίτη ξαφνικά θυμήθηκαν τους δραματικούς οικονομικούς δείκτες που εμφανίζει και αποφάσισαν να τον εντάξουν στις φθίνουσες περιοχές. Η υποκρισία της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Προεκλογικά θυμήθηκε τα προβλήματα του λαού και άρχισε να τάζει. Μόνο που και όσα τάζει τελικά δε θα ωφελήσουν τον εργαζόμενο λαό.

Ετσι προχτές, κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τους υφυπουργούς Εσωτερικών Γ. Φλωρίδη, Οικονομικών Γ. Δρυ, και τον Θ. Τσουκάτο, μέλος του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, έταξαν λαγούς και πετραχήλια. Ανακοίνωσαν την άμεση ένταξη της βιομηχανικής περιοχής Σερρών στη ζώνη που προβλέπει αυξημένα οικονομικά κίνητρα, και μια σειρά επιμέρους μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών, των εργαζομένων (βλέπε προγράμματα ειδίκευσης) και των αγροτών. Ιδιαίτερα ο Θ. Τσουκάτος αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης των αγροτικών εισοδημάτων, σημειώνοντας ότι «ο αγρότης, ενώ πριν επί ΝΔ δανειζόταν με 23% επιτόκιο, τώρα δανείζεται με 9% επιτόκιο και αυτό είναι κατάκτηση της κυβέρνησης».

Η πραγματικότητα όμως γυρίζει κόντρα στις μεγαλοστομίες και τα ψεύδη τους. Στο νομό Σερρών η ανεργία ξεπερνάει το 22% με βάση τα επίσημα καταγραμμένα στοιχεία. Η Βιομηχανική Ζώνη χορτάριασε, αφού ο ιματισμός έσβησε, η «ΚΡΕΣΕΡ» φυτοζωεί και η βιομηχανία ζάχαρης δουλεύει ένα μόλις τρίμηνο. Την ίδια ώρα η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών συρρικνώνεται και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στα πρόθυρα πτώχευσης, αφού μόνο προς τους εργαζόμενούς της έφτασε να χρωστά 500 εκατ. δραχμές. Και όλα αυτά είναι αποτελέσματα της δικής τους εκσυγχρονιστικής πολιτικής, της κυβέρνησης που εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές της ΕΕ και υπηρετεί χωρίς να ξεστρατίζει ούτε βήμα, τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ