Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Μυριόστομο «Οχι» στο κυβερνητικό αυταρχικό ντελίριο

Ξεπέρασε πια κάθε όριο η προκλητικότητα και η θρασύτητα του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου, ο μοναδικός μάλλον κάτοχος αυτού του συγκεκριμένου υπουργικού θώκου μεταπολιτευτικά, που, καλυπτόμενος πίσω από την ασυλία του αναλώνεται στη χυδαία εξύβριση πολιτικών του αντιπάλων, στην εκτόξευση κάθε είδους απειλών, την αποστολή και κατάθεση εξώδικων, μηνύσεων και αγωγών, σε όποιον έχει διαφορετική απ' αυτόν πολιτική θέση.

Η τακτική του αυτή πυροδοτεί τη λαϊκή αντίδραση, προκαλεί οργή και αγανάκτηση σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο ή φορέα, τα καταδικαστικά πυρά των οποίων δέχεται και η κυβέρνηση συνολικά που μαζί με τον υπουργό της κατρακυλά σε έναν άνευ προηγουμένου αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο.

Με αφορμή την πολιτική δίωξη εναντίον του «Ριζοσπάστη» και το χτύπημα που επιχειρείται στην ελευθεροτυπία και στο δικαίωμα άσκησης πολιτικής κριτικής, ακούγεται και πιο δυνατά η λαϊκή απαίτηση, να παραιτηθεί τώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά και η απόφαση, να αποκρουστεί η επίθεση, που η κυβέρνηση, μέσα στο αυταρχικό της ντελίριο, έχει εξαπολύσει και σκοπεύει να εντείνει εναντίον των λαϊκών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ