Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Με την υπόσχεση ότι το φιλειρηνικό κίνημα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας, θα συνεχίσει τον αγώνα αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, σφραγίστηκε η 3ήμερη επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία, που πραγματοποίησε ελληνική αποστολή η οποία μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες που δημιούργησε ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της γειτονικής χώρας. Η αποστολή είχε πραγματοποιηθεί το τριήμερο 11, 12 και 13 του Φλεβάρη και σ' αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αντιπολεμικής Επιτροπής Θάσου, της Επιτροπής Ειρήνης Κιλκίς και των Επιτροπών Ειρήνης Πολίχνης και Ε' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης.

Η βοήθεια που μετέφερε η αποστολή - περίπου 6 τόνοι τρόφιμα αλλά και φάρμακα - παραδόθηκε σε στρατόπεδο που στεγάζει 700 πρόσφυγες από τη Βοσνία, την Κράινα και το Κόσσοβο, ενώ άλλα 500 κιλά φάρμακα παραδόθηκαν σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Η βοήθεια μοιράστηκε άμεσα από τους οργανωτές της αποστολής, σε συνεργασία με το Ομόσπονδο Υπουργείο Περίθαλψης των Προσφύγων.

Από τη γιουγκοσλαβική πλευρά εκφράστηκε στην ελληνική αντιπροσωπεία η ευγνωμοσύνη του γιουγκοσλαβικού λαού για την ολόπλευρη βοήθεια που πρόσφερε ο ελληνικός λαός, τόσο κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών όσο και μετά.

Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στον πληττόμενο από τη βάρβαρη ΝΑΤΟική επίθεση στο γειτονικό λαό και τόνισε την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, των μαζικών οργανώσεων, των γνήσιων πατριωτικών και δημοκρατικών του δυνάμεων και κυρίως του μαχόμενου κινήματος ειρήνης, να αντισταθούν στις επιδιώξεις της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης στην περιοχή.

Επισήμανε ακόμα ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα σταματήσουν τις άνομες επεμβάσεις τους, επιδιώκοντας τον απόλυτο έλεγχο των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. Μόνη απάντηση σ' αυτή την κατάσταση, τόνισε η ελληνική αντιπροσωπεία, μπορεί να αποτελέσει το μαζικό και μαχητικό αντιπολεμικό και φιλειρηνικό κίνημα του κάθε λαού ξεχωριστά, αλλά και η συνεργασία και κοινή δράση των κινημάτων σε διεθνές επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ