Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τον υποδέχτηκαν μετά βαΐων και κλάδων...

Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις στρατηγικές πρακτικές του ΝΑΤΟ για την περιοχή των Βαλκανίων, εμφανίζεται διά στόματος και του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου η ελληνική κυβέρνηση. Ο Γ. Παπανδρέου προετοιμάζοντας το κλίμα, της χτεσινής άφιξης του γγ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον, στη χώρα μας, φρόντισε με συνέντευξή του να ξεκαθαρίσει ότι οι απαιτήσεις του ΝΑΤΟ για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, θα υλοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση.

Χτες το βράδυ ο γγ του ΝΑΤΟ παρακάθησε σε δείπνο το οποίο του παρέθεσε ο πρωθυπουργός. Εξάλλου σήμερα στις 10.30 το πρωί ο Τζ. Ρόμπερτσον θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού και των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας.

ΚΝΕ: Ανεπιθύμητος για τη νεολαία

Σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τον ερχομό του γγ του ΝΑΤΟ στη χώρα μας, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ Ρόμπερτσον στη χώρα μας, που έρχεται σαν κλέφτης, αποτελεί μια ακόμα τεράστια πρόκληση για τα φιλειρηνικά αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού και της νεολαίας.

Η ΚΝΕ καταδικάζει τη νέα πρόκληση από το γεράκι του ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση υλοποιώντας σταθερά τις επιλογές της στα πλαίσια της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ για ανοιχτή επέμβαση σε κάθε χώρα που τολμά ν' αντισταθεί στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και της ΕΕ, για μια ακόμη φορά υποδέχεται μετά βαΐων και κλάδων ΝΑΤΟικούς δολοφόνους.

Το ΝΑΤΟικό γεράκι, αντικαταστάτης του σημερινού κ. ΚΕΠΠΑ στην ΕΕ Σολάνα, δεν έρχεται για τουρισμό. Ερχεται για επιθεώρηση, έλεγχο και πίεση στην εφαρμογή της πολιτικής που ήδη προωθεί η κυβέρνηση Σημίτη στο εσωτερικό και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. Ερχεται για να ελέγξει για την εύρυθμη λειτουργία των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, για την προώθηση του στησίματος μισθοφορικού στρατού που με ευκολία θα συμμετέχει στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης, για την αποτελεσματική υλοποίηση του νέου υπερσύγχρονου εξοπλιστικού προγράμματος και με νέα επιθετικά όπλα, απαραίτητα στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Οι νέοι και ο λαός της χώρας μας θεωρούν το νέο ηγέτη της ΝΑΤΟικής κρεατομηχανής του πολέμου ανεπιθύμητο πρόσωπο στη χώρα. Είναι τεράστια πρόκληση όταν ακόμα αχνίζει ζεστό το αίμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας, όταν η νεολαία και ο λαός δίνουν αγωνιστικά τη μάχη για να μπει φραγμός στην υλοποίηση της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης.

Η ΚΝΕ καλεί κάθε νέο άνθρωπο να αντιδράσει και να καταδικάσει με κάθε τρόπο τη νέα πρόκληση της κυβέρνησης. Καλούμε μαζικά τη νεολαία να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό αντινατοϊκό φιλειρηνικό κίνημα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος της αναμέτρησης και της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τον καλύτερο υπερασπιστή του, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη που έχει από τη ΝΔ.

Οι νέοι μπορούν έμπρακτα να εκφράσουν την καταδίκη αυτής της πολιτικής και με την ψήφο τους στις 9 Απρίλη. Μαυρίζοντας τους συνεργάτες των ΝΑΤΟικών δολοφόνων και τα στηρίγματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ με ψήφο ανυπότακτη, αγωνιστική και με καθαρή ερμηνεία. Γιατί ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη στο λαό και τη νεολαία ν' αντισταθούν και να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό».

ΕΕΔΥΕ: Πρόκληση για το λαό μας η επίσκεψή του

Στην επίσκεψη του νέου μακελάρη γγ του ΝΑΤΟ αναφέρεται η ΕΕΔΥΕ, με χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Επισκέπτεται σήμερα και αύριο τη χώρα μας ο νέος γγ του ΝΑΤΟ, Ρόμπερτσον για να επιθεωρήσει τα αιματοβαμμένα Βαλκάνια και να "συνομιλήσει" με τη συνέταιρό του στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας, ελληνική κυβέρνηση. Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, οι ήδη ειλημμένες αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για περαιτέρω διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, για δρομολόγηση λύσεων στα Ελληνοτουρκικά και τα προβλήματα της περιοχής, με βάση τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ καθορίζουν και τους σκοπούς της επίσκεψής τους.

Από έναν εκπρόσωπο της ΝΑΤΟικής φονικής κατά των λαών μηχανής, από ένα γεράκι του πολέμου και αντιπρόσωπο της βάρβαρης νέας ιμπεριαλιστικής τάξης και μια κυβέρνηση ευθυγραμμισμένη και υποτακτική στα σχέδιά της, ο λαός μας πρέπει να περιμένει νέα δεινά για την ευρύτερη περιοχή.

Η επίσκεψη του γγ του ΝΑΤΟ αποτελεί πρόκληση για το λαό μας, που με τις μεγάλες του κινητοποιήσεις καταδίκασε το ΝΑΤΟ και το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η υποδοχή που οι υποτελείς του ετοιμάζουν στον κύριο Ρόμπερτσον εκφράζει μια μικρή μειοψηφία, που όπως πάντα στην ιστορία, έτσι και τώρα συντάσσεται με τη βαρβαρότητα και την υποταγή στους ιμπεριαλιστές για να διατηρήσουν την εξουσία τους και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

Η πλειοψηφία του λαού μας θεωρεί ανεπιθύμητους τους φονιάδες των λαών και τους κατακτητές. Σε πείσμα του Αμερικανού πρέσβη, Μπερνς, που με προκλητικό τρόπο καλεί την υποτακτική κυβέρνηση να βάλει φρένο στους αγώνες του ανυπότακτου λαού μας, διαβεβαιώνουμε και αυτόν και τους ομοίους του πως στα νέα πολεμικά σχέδια που ετοιμάζουν για την περιοχή θα βρουν πιο δυνατά, αποφασιστικά και δυναμικά το λαό μας απέναντί τους.

Η ΕΔΔΥΕ καλεί το φιλειρηνικό λαό μας να καταδικάσει με όλους τους τρόπους και εντείνοντας τον αγώνα του τη δολοφονική πολιτική του ΝΑΤΟ που εκπροσωπεί ο κ. Ρόμπερτσον. Να καταδικάσει και με την ψήφο του όλους εκείνους που είτε είναι συνένοχοι, είτε με τη σιωπή και την αδράνειά τους ανέχονται άμεσα ή έμμεσα την ύπαρξη και δράση του ΝΑΤΟ. Να συσπειρωθεί στο αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα και να ενισχύσει εκείνους που πρωτοστατούν στους μεγάλους αντιπολεμικούς αγώνες του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ