Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Επιμένει στη δημιουργία επαγγελματικού στρατού

Με πρόφαση το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αλλά και το χαμηλότερο κόστος συντήρησης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας συνέχισε να προετοιμάζει το έδαφος για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού. Ο Α. Τσοχατζόπουλος από το βήμα διημέρου, προχτές το βράδυ, που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με θέμα «Νέοι και ένοπλες δυνάμεις», επανέλαβε για ακόμα μια φορά την απόφαση της κυβέρνησης, που υπαγορεύεται από τις διαθέσεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, για τη δημιουργία σώματος 15.000 επαγγελματιών στρατιωτών. Η δημιουργία, εξάλλου, του συγκεκριμένου σώματος θα εξυπηρετήσει την εφαρμογή του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ.

Βέβαια ο Α. Τσοχατζόπουλος, στην προσπάθειά του να «χρυσώσει» το χάπι για το νέο προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η δημιουργία επαγγελματικού στρατού θα σημάνει τη σταδιακή μείωση της θητείας. Είναι φανερό ότι ο υπουργός Αμυνας προσπαθεί να «δελεάσει» τη νεολαία της χώρας με την επικείμενη μείωση της θητείας από 18 σε 12 μήνες για το Στρατό Ξηράς και αντίστοιχη μείωση για τα άλλα σώματα, προκειμένου να «αλιεύσει» ψήφους...

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος επισήμανε ότι «σύμφωνα με μετρήσεις και έρευνες το 2020 ο Ελληνικός Στρατός θα έχει ένα ποσοστό νέων κατά 30% λιγότερο απ' αυτό που έπρεπε να έχει». Με τη φράση αυτή ο υπουργός «ισχυροποίησε» το επιχείρημά του για τη δημιουργία του επαγγελματικού στρατού. Πάντως, όλο το κείμενο της ομιλίας του Ακ. Τσοχατζόπουλου διαπνέεται από την πρόθεση να παρουσιάσει ως κριτήρια δημιουργίας επαγγελματικού στρατού το δημογραφικό πρόβλημα, το μεγάλο κόστος συντήρησης των κληρωτών και την εξέλιξη των οπλικών συστημάτων. Αποσιωπώντας με τον τρόπο αυτό τις πραγματικές διαστάσεις της δημιουργίας επαγγελματικού στρατού, που δεν είναι βέβαια άλλες από τις σαφείς εντολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι στη Συμφωνία του Ελσίνκι προβλέπεται η δημιουργία μισθοφορικού στρατού 50.000 ανδρών. Στρατού που θα λειτουργήσει ως χωροφύλακας στη Βαλκανική και στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ