Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντιόμαστε καθημερινά στους δρόμους του αγώνα

Περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος έκανε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ και  τον Γιώργο Μαρίνο, γραμματέα της ΚΟ Ναυτεργατών του ΚΚΕ

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, όπου η ανεργία έχει «σπάσει» τα ρεκόρ, αποτέλεσμα της ασκούμενης πολιτικής, περιόδευσε χτες το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τους δυο υποψήφιους βουλευτές στον Πειραιά Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γιώργο Μαρίνο, συνδικαλιστή ναυτεργάτη.

Η συγκέντρωση έγινε στο καράβι «Μάτζικ» που εκτελούνται εργασίες μετασκευής. Πρώτος το λόγο στη συγκέντρωση πήρε ο Γιώργος Μαρίνος, ο οποίος τόνισε: «Γνωριζόμαστε γιατί βρεθήκαμε πολλές φορές οι ναυτεργάτες και οι εργάτες της Ζώνης στο δρόμο του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία μέρα με τη μέρα οξύνεται. Ετοιμάζουν νέο πακέτο αντεργατικών μέτρων που αφορά τους μισθούς, τις συντάξεις, συνολικά τα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Παραλήπτης και αυτής της νέας επίθεσης είναι ο εργάτης. Πρέπει λοιπόν στις 9 του Απρίλη όλοι οι άνθρωποι του μεροκάματου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ».

Ο Σπύρος Χαλβατζής παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι οι κομμουνιστές μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απουσία από τους εργαζόμενους. «Εχει σημασία αυτό - συνέχισε - γιατί προεκλογικά διάφοροι επισκέπτονται χώρους εργασίας. Εμείς συναντιόμαστε καθημερινά στο δρόμο του αγώνα. Ενα καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα Θα δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων».

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Σπ. Χαλβατζής, το τελευταίο διάστημα έγινε αλλαγή λέξεων στο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ, που έπαψε πλέον να μιλάει για 8ωρο και αμοιβές, αλλά για απασχολήσιμους. Τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν και τα χειρότερα, όπως η ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος για το το οποίο στρώνουν το έδαφος εδώ και καιρό. «Αν δεν αντισταθούμε - συνέχισε - τα σχέδιά τους δε θα μπουν απλώς για συζήτηση, αλλά σε εφαρμογή».

«Υπάρχουν αγώνες που αναπτύσσονται, αλλά αυτά δεν προβάλονται. Τώρα ανακάλυψαν τα ροζ σκάνδαλα. Κάθε φορά που τα προβλήματα οξύνονται βρίσκουν και νέα βαλβίδα εκτόνωσης», σημείωσε αναφερόμενος στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κόσμου. Ο υποψήφιος βουλευτής αναφερόμενος στην κυβέρνηση και στα κόμματα τόνισε: «Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που τηρεί κατά γράμμα τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια ΝΔ που διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου διαχειριστή αυτής της πολιτικής. Τον ΣΥΝ που δε διαφωνεί με την ΕΕ και το ΔΗΚΚΙ που ο πρόεδρος του βγάζει αντιιμπεριαλιστικές κορόνες, αλλά στην ουσία συμφωνεί με τις κεντρικές επιλογές της ΕΕ».

«Είναι καιρός να υψωθεί ένα μέτωπο πάλης. Με την ενωμένη πάλη μπορούν να διαμορφώνονται προϋποθέσεις, να αναπτύσσονται αγώνες που κάποιοι θα αναστείλουν επιλογές. Το ΚΚΕ θα είναι ξανά μετά τις εκλογές στην πρώτη γραμμή πάλης για να πάψει η αφαίρεση κατακτήσεων, η αφαίρεση ουσιαστικά της ζωής των εργαζομένων», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ