Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Κορυφώνεται η μάχη: «Στην τελική ευθεία μπαίνει αύριο (σ.σ. σήμερα) η μάχη για το Ασφαλιστικό. Ολόκληρη η χώρα θα "παραλύσει" εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τη στιγμή που η μεταρρύθμιση θα συζητείται στη Βουλή». (Από το πρωτοσέλιδο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

«Αγγίζει» τους πάντες: «Αλλαγές στα όρια ηλικίας, αλλά και νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων "φέρνει" το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που έχει κατατεθεί στη Βουλή. Οι νέες ρυθμίσεις αγγίζουν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους στρατιωτικούς, τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ και τους τραπεζοϋπαλλήλους (Κατ. Κοκκαλιάρη - «ΕΘΝΟΣ»).

«Μεγάλη» θολούρα... «Κανείς ασφαλισμένος του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) δε θίγεται, ενώ προβλέπονται και οριακές βελτιώσεις στους νέους ασφαλισμένους (από το 1993 και μετά)... Και το πρόβλημα δεν είναι μία ακόμη απεργία με "θολή (συνδικαλιστική) στόχευση". Αλλά το πώς κανείς καλεί να μετάσχουν σ' αυτή οι εργάτες του ιδιωτικού τομέα και οι ασφαλισμένοι κατά την τελευταία δεκαετία, οι οποίοι αναμένουν, έστω οριακά, οφέλη από αυτές τις ρυθμίσεις» (Χρήστος Μέγας - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Δουλεύουν» για τη ΝΔ: «Με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά, το ΠΑΣΟΚ έδωσε "χείρα βοηθείας" στον κ. Καραμανλή, ο οποίος θα εμφανιστεί την Τρίτη (σ.σ. σήμερα) στην Ολομέλεια της Βουλής για να δώσει ο ίδιος το σύνθημα της αποχώρησης και από αυτή τη συζήτηση. Με τι αισθήματα; Ευχαριστημένος προφανώς που, έστω και με ήπιες διατάξεις απαλλάσσεται η επόμενη, δική του καθώς πιστεύεται, από έναν "βραχνά"» (Ντόρα Νταϊλιάνα - «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ