Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο Κ. Τζουμανίκας υποψήφιος νομάρχης

Ο Κ. Τζουμανίκας είναι ο υποψήφιος νομάρχης Θεσπρωτίας της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». Η ανακήρυξή του έγινε σε μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της Ηγουμενίτσας. Στην ίδια συγκέντρωση έγινε η τελική διαμόρφωση της διακήρυξης της παράταξης και συγκροτήθηκε προσωρινή Γραμματεία που αποτελείται από τον Κ. Τζουμανίκα, επικεφαλής και τους Γιάννη Παπαθεοδώρου, Δήμητρα Μάντζου, Μάριο Μπέη, Ηλία Κυρίτση και Τάκη Ζήκο.

Στην ομιλία του ο υποψήφιος νομάρχης Κ. Τζουμανίκας υπογράμμισε ότι η εκλογή του νομάρχη και του Νομαρχιακού Συμβουλίου έχει βαθιά πολιτική σημασία. Ασκησε κριτική στους «εταίρους του δικομματισμού και τους συνοδοιπόρους τους», οι οποίοι προσπαθούν να αποκρύψουν σκόπιμα τις ταξικές αντιθέσεις που βρίσκονται αντικειμενικά στην κοινωνία και προβάλλουν σαν κύριο ζητούμενο σε αυτές τις εκλογές να είναι η ανάδειξη προσώπων που θα είναι καλοί διαχειριστές στα πλαίσια της προώθησης της ίδιας πολιτικής. Στην κατεύθυνση αυτή, κινήθηκαν οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας που προέκυψαν από συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, οι οποίοι σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν καμιά διαφοροποίηση από την κυβερνητική πολιτική, ιδιαίτερα στο Δήμο της Ηγουμενίτσας και στη Νομαρχία, όπου συμμετείχαν τα πρώτα στελέχη τους.

«Θα αγωνιστούμε», δήλωσε ο υποψήφιος νομάρχης, «να μπει φραγμός στη μετατροπή της Θεσπρωτίας σε νομό της εγκατάλειψης, της κοινωνικής αδικίας, των ναρκωτικών και της υποκουλτούρας. Η επιδίωξή μας για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός διεκδικητικού και αγωνιστικού μετώπου δράσης ενεργών πολιτών θα είναι σταθερή και αδιάλειπτη. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική μελέτη, ανάδειξη, προβολή, στήριξη και προώθηση των λαϊκών αιτημάτων των Θεσπρωτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ