Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Για δήμο αγωνιστικό κόντρα στο συμβιβασμό

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης υποψήφιος δήμαρχος, με πλατιά λαϊκή στήριξη

Ο Παναγιώτης Αρβανίτης
Ο Παναγιώτης Αρβανίτης
Κάλεσμα συσπείρωσης στο ψηφοδέλτιο της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης», για μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται μαζί με τους δημότες για λύσεις στα προβλήματά τους, απηύθυνε στο λαό της Λιβαδειάς ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει η παράταξη στις επικείμενες εκλογές, ο Παναγιώτης Αρβανίτης. Η παράταξη και οι δημότες της Λιβαδειάς, ομόφωνα αποφάσισαν να στηρίξουν τον Π. Αρβανίτη, η υποψηφιότητα του οποίου ανακοινώθηκε σε συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή στον κινηματογράφο «Φίλιππος» της πόλης, παρουσία εκπροσώπων μαζικών και τοπικών φορέων.

Παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά του, ο Νώντας Κοτσικώνας, δικηγόρος, αναφέρθηκε στην αγωνιστική στάση της παράταξης και του δημοτικού της συμβούλου Π. Αρβανίτη, για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές «αναδιαρθρώσεις» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δημοτικός σύμβουλος της «ΔΑΣ», σημείωσε, ήταν μπροστά στην πάλη για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων, των αγροτών, της νεολαίας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, τόσο μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο - και ιδιαίτερα - έξω απ' αυτό, στα μετερίζια του αγώνα.

Παίρνοντας το λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος, άσκησε κριτική στο ρόλο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς τη σε επιχείρηση και τους δημάρχους σε μάνατζερ που θα διαχειρίζονται τις εντολές τους και όχι αγωνιστές δημάρχους. Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής και του σημερινού δημάρχου που στηρίζεται από το ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας τη διαχειριστική πολιτική του ως «πιλοτική» των αποφάσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ ως πιστός εντολοδόχος τους.

Το ίδιο ισχύει, σημείωσε και για τον «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ, που επί 8 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, του νυν δημάρχου, δε διαφώνησε ούτε μια φορά και σε τίποτα. Αλλά και ο υποψήφιος με τη στήριξη της ΝΔ, διεκδικεί τη διοίκηση του δήμου, για να εφαρμόσει την «οικονομία της αγοράς».

Δηλαδή και οι τρεις διαγκωνίζονται στο πώς θα εφαρμόσουν την ίδια πολιτική, πώς θα βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη του δημότη. Καταλήγοντας ο Π. Αρβανίτης θα τονίσει:

«Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" δε συμφωνεί σ' αυτά τα πλαίσια. Αγωνίστηκε και αγωνίζεται για ένα διαφορετικό ρόλο - κοινωνικό, πολιτικό - που πρέπει να έχει η ΤΑ για την αντιμετώπιση των αφόρητων για το λαό προβλημάτων. Ο αγώνας αυτός είναι διεκδικητικός και γι' αυτό καλούμε σε πλατιά συσπείρωση - θα είναι επιδίωξή μας - και συντονισμό με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, τη νεολαία και τις γυναίκες, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, ξεκινώντας από σήμερα, με αφετηρία την αντίσταση και απόρριψη των αντιασφαλιστικών μέτρων και της φορολογικής επιδρομής που έρχεται».

Στην ανακήρυξη του υποψήφιου δημάρχου Λιβαδειάς, παραβρέθηκαν: ο Δημ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της ΝΕ Βοιωτίας του Κόμματος, ο Λουκάς Λιάκος, υποψήφιος νομάρχης της «ΝΑΣ» και νομαρχιακός σύμβουλος, ο Γιώργος Γκικόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της «ΔΑΣ», εκπρόσωποι σωματείων και άλλων μαζικών φορέων. Στο προεδρείο της εκδήλωσης παρακάθησαν ο Τάσος Παπιώτης, εκπρόσωπος της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, η Γιάννα Καραμπέτσου, εκπρόσωπος του ΔΗΚΚΙ και ο Αλέξανδρος Γιώτης, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ