Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Σημίτης «εκνευρίστηκε»... (1)

«Πήρε ανάποδες ο κ. Σημίτης» κατά τη χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Οπερ μεθερμηνευόμενον, ο κ. Σημίτης εκνευρίστηκε. Δεν αντιλέγουμε, σοβαρό πράγμα να εκνευρίζεται ένας πρωθυπουργός, αλλά εμείς τι να κάνουμε;..

Το εύρος της σημασίας της «τσαντίλας» του κ. Σημίτη είναι τεράστιο, η δική μας αδυναμία να αντιληφθούμε τη σημασία του ζητήματος δεδομένη, ως εκ τούτου πάμε παρακάτω: Γιατί «τσαντίστηκε» ο κ. πρωθυπουργός; Ιδού το ερώτημα.

Αν πιστέψουμε τα λεγόμενά του, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση τον εμποδίζουν να κυβερνήσει. Ομως, αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Πέρσι τέτοιο καιρό, επικαλούμενος ακριβώς τον ίδιο λόγο προχωρούσε σε έκτακτο συνέδριο και σε «σαρωτικό ανασχηματισμό». Υποτίθεται ότι τότε νίκησε ο κ. πρωθυπουργός και ότι επέβαλε τους κανόνες και τους ανθρώπους της αρεσκείας του, σε κυβέρνηση και κόμμα. Επομένως ποιος δεν τον αφήνει να κυβερνήσει; Οι δικοί του;

Εκτός αν υποθέσουμε ότι ο κ. Σημίτης δεν μπορεί να κυβερνήσει επειδή οι υπουργοί του έχουν «έλλειμμα συνοχής» (σ.σ.: και ποιος τους επέλεξε), ή επειδή δεν τον αφήνει ο... Θ. Πάγκαλος. Για έναν πρωθυπουργό που θέλει οι άλλοι να τον παίρνουν στα σοβαρά, αυτά - και με το συμπάθιο δηλαδή - είναι αστειότητες.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ