Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασφαλιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΑΡΝΕΙΤΑΙ να τοποθετηθεί»! Ηταν η κατηγορία που απηύθυνε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαππας, σχολιάζοντας την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση του Ασφαλιστικού στη σχετική επιτροπή της Βουλής.

Τον βολεύει, βέβαια, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τον διαψεύσουμε. Η Νέα Δημοκρατία έχει πολλές φορές τοποθετηθεί για το θέμα και μάλιστα πολύ εύγλωττα. Η πρώτη φορά ήταν με τους αντιασφαλιστικούς νόμους του Σιούφα, που είχαν απορρίψει με κινητοποιήσεις τα συνδικάτα πριν 9 χρόνια και το ΠΑΣΟΚ -αντιπολίτευση τότε - έλεγε πως θα καταργήσει.

Οχι μόνο δεν τους κατάργησε, όμως, αλλά και τους διατήρησε κι έρχεται τώρα, με το τελευταίο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, να δώσει συνέχεια και να συμπληρώσει με τον χειρότερο τρόπο εκείνο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οσο για τους κομπασμούς περί του ότι το νομοσχέδιο ανατρέπει εκείνους τους νόμους, μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθούν. Αλλωστε πώς γίνεται δυο νόμοι που συγκρούονται να μπορούν να συνυπάρχουν και μάλιστα μια χαρά; Απλώς, δε συγκρούονται, αλλά συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Οπως κάνουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ...

ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία και τους πολίτες. Είναι το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου, που ανησυχεί για την πορεία των Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη. Λίγο ...αταίριαστη αυτή η κοινωνική ευαισθησία με τα ΟΥΚ στους ναυτεργάτες και το Ασφαλιστικό να προωθείται, δε νομίζετε;

Το «κίνημα» δυστυχώς έχει δεχτεί τόσα «λίφτινγκ», που αν ήταν ματαιόδοξη εύπορη κυρία ακόμα κι ο Φουστάνος θα είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ορισμένα πράγματα - όταν παρακμάζουν τόσο - δεν καλλωπίζονται.

Φυσικά αυτό - κρίνοντας από την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕ - το έχουν καταλάβει ορισμένοι. Κάποιοι άλλοι φαίνεται να μην μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι ο κόσμος τούς έχει γυρίσει την πλάτη και δεν τους ακούει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Βλέπετε, αν προσκολληθείς τόσο πολύ στη «διαπλοκή» και τα σχετικά συμφέροντα, μετά παρασύρεσαι αναγκαστικά και δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις καν τι σου συμβαίνει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ