Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ο κ. Σημίτης «εκνευρίστηκε»... (2)

Θα πάψει να είναι «παρατηρητής», είπε ο κ. Σημίτης το Σάββατο, και «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο» θα βάλει τάξη στα πράγματα... Το «βαρυσήμαντο» μήνυμα ήταν τόσο «βαρυσήμαντο», αλλά τι κρίμα. Ειπώθηκε ενώπιον κενών εδράνων, αφού τα μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ είχαν «λακίσει» και ως εκ τούτου η συνεδρίαση έληξε λόγω ελλείψεως ομιλητών!

Εντούτοις αρκετοί πασχίζουν έκτοτε να μας μεταδώσουν την αγωνία τους για το «τι ήθελε να πει ο ποιητής». Μήπως θα (ξανα)κάνει ανασχηματισμό, θα (ξανα)κηρύξει πρόωρες εκλογές, ή μήπως θα χρίσει διάδοχο; Ας κάνει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός τον κ. Σημίτη, αλλά προς τι ο μελοδραματισμός; «Μα επειδή δεν τον αφήνουν να κυβερνήσει», απαντούν οι «σημιτοφύλακες»...

Το επαναλαμβάνουμε: Καλύτερα να σοβαρευτούν. Ρωτάμε: Υπάρχει κάποιος νόμος που δεν ψηφίστηκε επειδή αντέδρασαν βουλευτές ή υπουργοί του ΠΑΣΟΚ; Υπάρχει κάποιο κυβερνητικό μέτρο που δεν πέρασε για παρόμοιο λόγο; Ούτε ένα.

Συμπέρασμα: Το μοναδικό πρόβλημα του κ. Σημίτη είναι η πολιτική του. Είναι στυγνή, αντιλαϊκή και αποκρουστική. Ο ίδιος και το κόμμα του, προσκολλημένοι σε αυτή την πολιτική, αναζητούν «άλλοθι» για την απόρριψή της από τα λαϊκά στρώματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακοί «πανταγιαδισμοί», με απώτερο στόχο την αναγωγή της εσωκομματικής ανασφάλειας (και ίντριγκας) των διαχειριστών της εξουσίας σε «εθνικό πρόβλημα»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ