Τρίτη 18 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προεκλογική φιέστα για την... ισόρροπη ανάπτυξη

Τον αποπροσανατολιστικό και παραπλανητικό χαρακτήρα της διημερίδας, που οργάνωσε στο Σταυρό η νομαρχία, κατήγγειλε εκ μέρους της ΝΑΣΥ ο Μιχ. Σπυριδάκης

Ο Μιχ. Σπυριδάκης
Ο Μιχ. Σπυριδάκης
Συνέδριο για «ισόρροπη ανάπτυξη του Νομού Θεσσαλονίκης, αναγκαιότητα και προοπτική για την Επαρχία Λαγκαδά», ονόμασαν την καλοστημένη φιέστα - πασαρέλα υπουργών, υφυπουργών και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στο Σταυρό Θεσσαλονίκης, με οργανωτές τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Επαρχείο Λαγκαδά.

«Η παράταξή μας, η ΝΑΣΥ, καταγγέλλει τη σημερινή διημερίδα ως "φιέστα" παραπλανητική και αποπροσανατολιστική του λαού», τόνισε στην παρέμβασή του ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Σπυριδάκης και πρόσθεσε ότι η διημερίδα γίνεται μόνο «για να δώσει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να παρελάσουν, για ευνόητους πολιτικο-εκλογικούς σκοπούς, κυβερνητικά στελέχη, τοπικά κομματικά και διοικητικά στελέχη, όπως και επίδοξοι συνεχιστές της ίδιας χρεοκοπημένης αντιλαϊκής πολιτικής».

Για όλους αυτούς τους λόγους, δήλωσε ο Μιχάλης Σπυριδάκης, δε θα παρευρεθούμε στις εργασίες της διημερίδας και μετά το τέλος της παρέμβασής του αποχώρησε.

Η έναρξη των εργασιών της διημερίδας καθυστέρησε σχεδόν δύο ώρες, αναμένοντας την άφιξη του υπουργού Ανάπτυξης, Ακη Τσοχατζόπουλου. Εκτός από τον υπουργό, το νομάρχη και τον έπαρχο Λαγκαδά, από το βήμα της διημερίδας παρήλασαν οι υφυπουργοί Λ. Τζιόλας, Ν. Γκεσούλης, Ροδούλα Ζήση, Ιωάννης Τσακλίδης, Ευάγγελος Αργύρης και Σπύρος Βούγιας.

Η έλλειψη επιχειρημάτων και προτάσεων για μια ανάπτυξη που έχει ανάγκη η περιοχή και ο τόπος ήταν εμφανής στην ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης, που αρκέστηκε στις γνωστές μεγαλοστομίες και γενικολογίες.

Πολύς λόγος έγινε για τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, αλλά η γενική αίσθηση ήταν ότι μέχρι ν' αρχίσει η υλοποίηση των μελετών και προγραμμάτων για τη σωτηρία τους, η Κορώνεια τουλάχιστον θα ξεραθεί τελείως προς το τέλος του καλοκαιριού και θα καταστραφεί το οικοσύστημα των λιμνών.

Οπως άλλωστε καταστρέφονται και οι προοπτικές πραγματικής ανάπτυξης και ανθρώπινης ζωής για τους κατοίκους της περιοχής, που παρά τα προεκλογικά «αναπτυξιακά» συνέδρια, οι νέοι ιδιαίτερα άνθρωποι εξακολουθούν να αφήνουν τον τόσο όμορφο τόπο τους σε αναζήτηση εργασίας.

Τα αισθήματα αυτά των κατοίκων εξέφρασε ομάδα οπαδών της ΝΑΣΥ και μελών των Συνδικάτων Οικοδόμων και Δασεργατών, που, με πανό που είχαν αναρτήσει στην είσοδο του ξενοδοχείου και με έντυπο υλικό που μοίραζαν, έφεραν στην επιφάνεια τα προβλήματα της άναρχης ανάπτυξης, της έλλειψης θέσεων εργασίας, καθώς και τα οξυμένα προβλήματα Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ